Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Canlı Yapım İçin Bükülmesi Kolay Draka Kablo
Canlı Yapım İçin Bükülmesi Kolay Draka Kablo
22.11.2019 18:35

Prysmian Group Multimedia Solutions bölümü, SMPTE 311M hibrid kamera kablosunu geliştirdi. Canlı yapıma yönelik yayın kabloları artık iki Draka BendBright-XS tek modlu fiber ve çok esnek ceketli olarak alınabiliyor. Bu özellikler SMPTE 311M Hybrid High Flex kabloları bükülmeye daha da dayanıklı, çok güçlü ve dayanıklı hale getiriyor.

SMPTE 311M standardına uygun hibrid HD kamera kabloları 2SM 9/125 + 4 x AWG20 + 2 x AWG24, artık G.652.D2 veya G657.A2/B2 tipi iki BendBright-XS tek modlu optik fiberin yanı sıra yardımcı ve sinyal iletkenleri ile donatıldı. Aynı anda enerji, görüntü, ses ve kontrol sinyallerini iletmek, ve kamerayı ana istasyona bağlamak için kullanılıyorlar.

Yeni BendBright-XS tek modlu fiber son derece düşük bükülme hassasiyeti, sıkı cam geometrisi ve ColorLock-XS kaplamaya sahip. Bu özellikleri SMPTE 311M Hybrid High Flex kabloları son derece güçlü ve bükülmeye dayanıklı bir hale getiriyor. BendBright teknolojili fiber optik kablonun itme, çekme, bükülme ve elde taşınma esnekliği, dışarıda yayın kameralarıyla çekim koşullarında yayın sinyalinin kalitesinde azalmaya yol açmadan kolay müdahaleye imkan veriyor. Bu önemli özellik, Prysmian Group PCVD fiber üretim işlemlerinin yüksek performans ve esnekliğinin bir sonucu. Bu özel işlemler, normal fiberlerin sızma sonucu sinyal kaybına ve düşmeye neden olabildiği kritik sinyal iletim koşullarında fiber çekirdeğin içerisinde ışık bütünlüğünü koruyarak büyük avantaj sağlıyor.

Kablolar PUR, TPE veya LSZH dış kaplamalı olarak alınabiliyor. Devamlı rüzgarlı açık havada kullanılabildiği kanıtlandı. Konektör sahada kolayca monte edilebiliyor. SMPTE 311M Hybrid High Flex kablo aleve karşı farklı dayanıklılık düzeylerinde alınabiliyor ve iyi bilinen üreticilerin tüm yeni dijital kamera sistemleriyle kullanıma uygun.

Prysmian Group Studio Broadcast BU Multimedya Çözümleri Ürün Müdürü Marc-Oliver Hentschel şunları söyledi: “Stüdyo ve canlı yapımlar için tasarlanan Draka Hybrid HD kamera kabloları, yayıncılık endüstrisinin uzun süreli HDTV, süper ağır hareket, 4K ve 8K yayın gereksinimlerini karşılıyor. Yayın müşterilerimize hemen etki gösteren optimal bir fiyat-avantaj oranıyla çok esnek ve güçlü kamera kabloları sağlamaktan memnunuz.”

En Çok Okunanlar
Dergi