Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yeni K-Tek KlassicPro Boom Direkleri
Yeni K-Tek KlassicPro Boom Direkleri
22.11.2019 18:52

25 yıl önce ilk ABD üretimi grafit iç içe geçen mikrofon direklerini piyasaya çıkaran K-Tek, ödüllü Klassic Boom Poles ürünlerine yenilikler kattı. Günümüzün profesyonel boom operatörlerinin taleplerini karşılamak için yeni KlassicPro, orijinal modelin en iyi özelliklerini taşıyor; hafif, yüksek yoğunluklu grafit boru, modüler taban, hızlı kilitlenme ve sessiz çalışma. Kaliforniya Vista’daki eski yerde üretilmeye devam eden KlassicPro, orijinali gibi ayrıntılara aynı özen gösterilerek tasarlanıyor.

Yeni tasarımda daha fazla bileşen değiştirme mümkün. Burada K-Tek’in yeni çıkarılabilen başlığı avantajlı. Artık lehimli ve sabitlenmiş direkler geçmişte kalıyor. Yeniden tasarlanan başlık borunun üzerine rahatça çevrilerek takılıp çıkarılabiliyor. Tercih edilen kablo lehim olmadan çıkarılabiliyor veya takılabiliyor. Boom direği kolayca kablosuz, sarım kablolu, düz kablolu hale dönüştürülebiliyor ve üste veya alta verici yerleştirilebiliyor. Artık uzun zaman alan dönüştürmeler gerekmiyor ve sadece bir kablo değişikliğine uyum sağlamak için tamamen yeni bir sistem satın almak zorunda kalınmıyor.

Çıkarılabilen başlık sahada yeniden yapılandırmayı pratik hale getiriyor. Bunu desteklemek için K-Tek’in ürettiği yüksek kaliteli sarımlı kablo, alçak profilli, sağ açılı bir konektöre sahip. Yeni KlassicPro Cable daha kalın çaplı tel ve alüminyum ceket sayesinde daha sağlam ve radyo frekans parazitlerine karşı çok iyi korumalı. Yeni KlassicPro Right Angle konektör küçük, hafif, onarılabilir ve popüler Neutrik konektöre benzer tasarımlı. Yeni bir gerilme giderici sayesinde Right Angle konektör kabloları yerinde güçlü ve sabit bir şekilde tutuyor. Konektörün yönü sadece iki adet vidayı çıkartıp istenen yöne döndürüldükten sonra yerine sabitlenerek, kolayca değiştirilebiliyor. Bu gelişmeler sayesinde direğin tepesine daha hafif yük biniyor. 

K-Tek’in tasarladığı direkler sağlam ve iç içe sokulduğunda oldukça kısalıyorlar. KlassicPro orijinal boruların hafifliğine sahip ama yeni tasarımı gücü arttırıyor. Altıncı bir parça eklenmesi ve daha geniş borular, bükülmeye karşı dayanıklılığı arttırıyor ve tutuş dengesini iyileştiriyor. Sonuç olarak mikrofon daha hızlı kullanılmaya başlanabiliyor ve kullanıcı denetimi artıyor.

Diğer bir yeni avantaj, kilit kelepçelerindeki değişiklik. Klasik K-Tek tutucu bileziğin daha kalın ama pürüzsüz bir yüzeyle değiştirilmesi, her kısmın daha incelikli bir şekilde kademeli uzatılmasına imkan veriyor. Yeni bir anotlama işlemi ile dış oyukların oval divetlerle değiştirilmesi, her kelepçeyi açar ve kaparken daha iyi bir tutuş ve daha pürüzsüz his veriyor. Boruların aralarındaki yüzeylerin de değiştirilmesiyle, açılıp kapanırken daha pürüzsüz kayma sağlanıyor.

Yeni KlassicPro direkler tutuş gürültüsünü yaymak için el perdahlı. Dört tane altı parçalı modeli var: (KP9), 12’ (KP12), 16’ (KP16) ve 20’ (KP20). Coiled Cable (sarımlı kablo)ve Straight Cable (düz kablo) kitleri ayrıca veya önceden yapılandırılmış boom direk paketi şeklinde satın alınabiliyor. Alt sağ açılı XLR tabanları (KPCCR), hareket tabanları (KFT) ve popüler Side Kick Transmitter adaptörü (KPTA) de geliştirildi.