Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Hırvat Telekom’a Zenterio OS Yazılımı
Hırvat Telekom’a Zenterio OS Yazılımı
29.08.2017 17:59

Çoğunluğuna Deutsche Telekom’un (DT) sahip olduğu Hırvatistanlı işletmeci Hrvatski Telekom (HT), yeni başlangıç seviyesindeki IPTV hizmeti MAXtv için abonelerin set üstü alıcılarında (STB) Zenterio OS yazılımını çalıştırmaya başladı. Bu yenilik, DT’nin Slovakya, Almanya, Macaristan, Yunanistan, Romanya ve Hırvatistan’daki abonelerin izleme deneyimini zenginleştirmeye yönelik olarak yazılım programlarını uyumlulaştırmayı içeren geniş kapsamlı projesinin bir parçası. Zenterio OS’nin HT’ye sağladığı eksiksiz, esnek, bağımsız yazılımlar, yeni hizmetleri piyasaya daha hızlı sürme, Live TV, Start-over TV, Catch-up TV, VoD, Network PVR, mobil aygıtlara bulut tabanlı yayın gibi imkanlar veriyor.

Hrvatski Telekom ağ ve hizmet uygulama platformları bölümü yöneticisi Goran Car şunları söyledi: “Son yollarda televizyon deneyiminin çok daha kişisel ve sezgisel hale gelmesiyle, her ekranda isteğe bağlı içerik sağlamak şart oldu. Karmaşık piyasa gereksinimlerini karşılamak için istemci yazılımlarının bağımsız ve uyumlu olmaları üzerinde odaklanıyoruz. Stratejimizin merkezindeki Zenterio OS, istemci aygıtları üzerinde daha fazla denetim, donanım kaynaklarını optimize etme, arka uç bütünleşme süresini azaltma, donanım ve yazılım esnekliği sağlıyor. Bu gelişme Zenterio, HT ve DT group için bir köşe taşı.

Yazılım ve donanımı ayırarak ve uyumlu, bağımsız yazılım katmanı sağlayarak Zenterio OS bütünleştirme sürelerini kısaltıyor ve HT gibi işletmecilere farklı ülkelerdeki ve ortamlardaki istedikleri STB satıcısıyla çalışma esnekliği sunuyor. HT, Zenterio OS işletim sistemini kullanarak müşterilerine yeni kuşak etkileşimli televizyon hizmetlerini daha hızlı ve ucuza sunabiliyor.

Zenterio OS yazılımının sunduğu bir dizi kullanıcı arayüzü (UI) çözümü, hem başlangıç seviyesindeki eski aygıtlarda hem de üst düzey tarayıcı tabanlı cihazlarda çalışabiliyor. HT’nin kullandığı STB alıcılar üst düzey olsalar da, Zenterio OS teknolojisi üzerinde bir UI çalıştırıyor. Eski alıcılarda kolayca yeniden kullanılarak, zaten kurulu olan STB alıcılarda hızlı ve sıkıntısız bir geçiş sağlayıp hem sermaye hem de işletme masraflarında tasarruf sağlıyor.       

                                   

Zenterio OS yazılımının OTT hizmetleriyle her türlü yayın içerik kombinasyonunu desteklemesi sayesinde HT her ekranda yüksek kaliteli televizyona yönelik artan talebi karşılayabiliyor. Zenterio OS’nin geniş kapsamlı izleme ve izleyici ölçüm yetenekleri, HT’ye reklam ekleme, tüketici hizmetlerini geliştirme ve yeni kazanç akışları başlatma imkanları veriyor.