Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony Virtual Production Bulut Tabanlı Sanal Anahtarlama Sistemi
Sony Virtual Production Bulut Tabanlı Sanal Anahtarlama Sistemi
19.12.2019 16:56

Sony Virtual Production ile isteyen herkes her yerden canlı etkinlik yayınlarını denetleyebiliyor. Amazon Web Services destekli bu isteğe bağlı çözüm, çok sayıda platform üzerinde etkinlikleri küresel ölçekte izleyicilere çok hızlı şekilde dağıtıyor. 

Sony Virtual Production sayesinde tamamen bulut ortamında olmak üzere kameralar arasında geçiş yapılabiliyor, yazı eklenebiliyor ve komutlar denetlenebiliyor. Profesyonel görüntü akış yayını fazladan bir altyapı olmadan, sadece bir internet bağlantısıyla paylaşılabiliyor.

Sony Virtual Production nasıl kullanılır?

Sony Virtual Production canlı bir etkinliği çok sayıda dijital platforma aynı anda paylaşmanın kolay ve ekonomik bir yolu. Bu esnek abonelik hizmeti isteyene kurumsal toplantılardan müzik festivallerine, eSport’tan moda defilelerine kadar etkinliklerin dinamik olarak denetlemesine ve akış yayınını yapmasına izin veriyor. 

Red Bull ile Sony Virtual Production yolda

İsviçre dağlarının zorlu koşulları ve sınırlı yapım bütçesi, yıllık Alpenbrevet motosiklet yarışının yayınının klasik dış yayın (OB) yöntemleriyle yayınlamayacağını gösterdi. Red Bull etkinliği küresel sosyal medya takipçileriyle paylaşmak için Sony Virtual Production kullandı.

Kolay kurulum

Sadece bir dizüstü bilgisayar, kablosuz kamera ve ses donanımı kombinasyonuyla normal internet bağlantısı üzerinden canlı etkinliklerin görüntü akış yayınları yapılabiliyor.

Profesyonel görüntü ve ses

Bulut tabanlı çalışma kare hassasiyetinde geçiş, görüntü miks özellikleri, ses-görüntü senkronizasyonu, fader öncesi dinleme, ses-görüntü akış senkronizasyonu, program akışı kaydını destekliyor.

Uzaktan yapım

Kameralar arasında geçiş, ses miksi, grafik ve yazı işleme OB van veya yayın uplink hizmeti gerekmeden tamamen tarayıcı arayüzünden gerçekleştirilebiliyor.

Ölçeklendirilebilir çözüm

Tek bir operatör altı adede kadar kablosuz kamerayı bir dizüstü bilgisayardan denetleyebiliyor ve düşük gecikmeli RTMP akışı kullanarak üç paralel kanal üzerinden çıkış yapabiliyor.

Sosyal medya bütünleşmesi

Sosyal medya yayınlarıyla yazı bütünleştirme ve komutların canlı denetimi, izleyicilerle daha iyi ilişki ve daha dinamik yapım sağlıyor.

Uygun maliyet

Bir yazılım hizmeti olan isteğe bağlı yapı sayesinde sadece kullanılan için ödeme yapılıyor.

Kalite garantisi

Bazı internet akış çözümleri yavaş veya değişken bağlantılar üzerinden canlı etkinliklerin zenginliğini dağıtmakta zorluk çekiyor. Sony’nin QoS (Quality of Service) teknolojileri sayesinde Sony Virtual Production çözümünün izleyicilere ağ kısıtlamaları altında bile en iyi görüntüleri sunması garantileniyor. 

Sony Virtual Production hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 99 66 numaralı telefondan Ateksis’i arayabilirsiniz.