Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Güney Afrika’da Genelec Monitörleriyle Stüdyo
Güney Afrika’da Genelec Monitörleriyle Stüdyo
20.12.2019 12:25

Sinema, televizyon ve reklamlar için müzik yapımcılığında uzmanlaşan saygın bir müzik ve ses tasarım firması Pressure Cooker Studios, Pilchner Schoustal International Inc’den dünyaca ünlü stüdyo tasarımcısı Martin Pilchner’in tasarladığı Cape Town şehir merkezindeki yeni özel amaçlı stüdyosuna taşındı. Genelec yerel dağıtıcısı TruFi ile bu yeni tesisin tüm kayıt stüdyosu alanlarına monitörler sağladı.

On yıl önce bir evin bodrum katındaki küçük başlangıçtan şimdiki 355 metre karelik stüdyo alanına kadar gelişen bu yeni tesis tam da Pressure Cooker ekibinin istediği gibi oldu ve iki yanında birer ana denetim odası bulunan ana stüdyo, bitişiğinde ADR kabini olan bir 7.1 post prodüksiyon salonu, beş senaryo odası, bağımsız bir ses yalıtım kabini, resepsiyon, dinlenme salonu ve ortak alanlar içeriyor. Kurucularından olduğu Pressure Cooker Studios’un CEO’su James Matthes konuştu: “Alanımızın mümkün olduğu kadar konforlu olmasının yanı sıra teknolojik olarak ileri olmasını da istedik. Burada çok zaman geçiriyoruz, bu nedenle kesinlikle evimizde gibi hissettirmesi ve üstün teknolojili olması gerekiyordu.

Pressure Cooker Studios ekibinin başarılı kurulumuna Genelec’in GLM yazılımı yardımcı oldu. Pressure Cooker Son Miks Mühendisi Neil Leachman yorum yaptı: “GLM sistemi hoparlör grubundaki her monitörün EQ ve faz ayarlarının ilgili tüm kalibrasyonlarını yapmaya yardımcı olduğu için harika. Sistem düzenlendikten ve EQ ayarları yapıldıktan sonra sinema ses takibinde surround ve R128 uygunluğu için tavsiye edilen düzeylere göre her bir çıkışın düzeyini ayarlamaya az bir zaman harcamam yeterli oldu.  GLM sistemi kurulum ayarları için son derece yararlı.

Yeni tesisteki her odada bir şekilde Genelec monitörlerden yararlanılıyor. Matthes’in senaryo odasında bir çift 8040 yakın alan hoparlörü; 7.1 sahne salonunda ekranın arkasında LCR rolünü tamamlayan üç adet 1238A üç yönlü hoparlör ile iki tane 7380A 15 inç bas hoparlörü ve surround olarak 8040’lar; daha küçük salonların hepsine 8030 yakın alan hoparlörleri var.