Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NEP Belgium Yayın Tırında Imagine Communications Teknolojisi
NEP Belgium Yayın Tırında Imagine Communications Teknolojisi
20.12.2019 17:52

Imagine Communications, NEP Belgium’un dış yayın tırının geniş çaplı yenilenmesi projesinde teknoloji sağladı. En son teknolojili ve geleceğe dönük çözümler sağlama gerekliliğinin yanı sıra, projedeki önemli bir zorluk da yeniden donatımı tamamlamak için çok kısa bir süre verilmesiydi. Imagine Communications Belçika’daki bayi ve çözüm ortağı VP Media Solutions firmasının desteğiyle işi bu zorlu zaman planı içerisinde tamamlamayı başardı.

NEP Belgium Dönüşüm Müdürü Gert Thoelen şunları söyledi: “Unit 14 aracımız hala kilometrelerce gidecek kadar sağlam, ama içindeki teknoloji platformunun ömrü artık dolmuştu. Mevcut alana sığacak, bugün ihtiyacımız olan tüm işlevleri bize verecek, ve daha fazla IP bağlantısı dahil geleceğe hazır olacak bir çözüm istiyorduk. Tırı yollardan ancak bir aydan biraz daha uzun bir süre uzak tutabilirdik, bu nedenle birlikte çalışacağımız firma kurulum ve hizmete sokmakta hızlı hareket etmek zorundaydı.

Imagine Communications gereksinimleri rahatça karşılayabildi. Yeni altyapı Platinum IP3 yönlendirici merkez alınarak inşa edildi. Bu yönlendirici 15RU boyutlu tek bir kasada günümüzün SDI-HD sinyallerinin çok yüksek yoğunlukta anahtarlanmalarını sağlıyor. IP üzerinden sıkıştırılmamış görüntüleri kesintisiz bütünleştirme yeteneğine de sahip olduğu için, örneğin Ultra HD sinyallerle çalışmaya ve IP bağlantıya geçişin temellerini oluşturmaya da hazır. Unit 14 aracındaki Platinum IP3 yönlendiriciye Platinum SX Pro çoklu görüntüleyici kartlar takılarak, işlev eklerken kaplanan yer ve enerji tüketimi azaltıldı.

Imagine Communications Magellan SDN Orchestrator tırda genel sistem denetimi sağlıyor. Karma bir ortamda birleşik operasyonel arayüzler sağlamak için özel olarak tasarlandığı için, klasik SDI bağlantılı teknoloji ile yazılım tanımlı IP bağlantılı mimariler arasındaki geçişleri kolaylaştırıyor.

Thoelen devam etti: ”Küçük kasa boyutu tıra iyi sığdı, fakat bizim için onu asıl doğru seçim yapan, bütünleşik çoklu görüntüleyici oldu. Çoklu görüntüleyici eski izleme kurulumumuzdan çok daha esnek. Unit 14 Cuma, Cumartesi, Pazar futbol, hafta içi boyunca eğlence ve konser yayınları yaptığı için sürekli yapılandırmayı değiştirmemiz gerekiyor. Yönetmenlerin isteğine göre ne kadar gerekiyorsa o kadar çok PiP (Picture in Picture) oluşturabiliyoruz.

Imagine Communications Orta Doğu, Afrika, Asya-Pasifik Playout & Networking Birinci Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Mathias Eckert yorum yaptı: “Çok miktarda işbirliği gerektiren bir proje oldu. NEP çok yetenekli ve profesyonel bir kuruluş, ve ne istediğini tam olarak biliyordu. Çözüm ortağımız VP Media Solutions firması ile birlikte çalışan yerel personelden oluşan tasarım, bütünleştirme ve uygulama ekibimiz, NEP’in gereksinimlerini gerçekleştirecek beceriye sahipti.

Platinum IP3 ve Magellan SDN Orchestrator yıllardır hem açık hava yayınlarında hem de sabit kurulumlu merkezlerde denetim konusundaki işlevlerinin gücünü kanıtladılar ve NEP’in gereksinimlerini karşılamaya hazırdılar. Imagine Communications ile NEP birlikte, inanılmaz kısa bir sürede bir teknolojik yenileme sağladılar.

Unit 14 tırı yenileme için beş hafta yollardan uzak kaldı ve ardından Amsterdam’daki Ladies of Soul konseri için yeniden hizmet vermeye geri döndü. Kurulum çalışması, NEP’in Brüksel’in kuzeydoğusundaki Rotselaar’da bulunan atölyesinde gerçekleştirildi.

Imagine Communications ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.