Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > İnternette TV Hizmetleri İçin DVB-I Teknik Şartnamesi Onaylandı
İnternette TV Hizmetleri İçin DVB-I Teknik Şartnamesi Onaylandı
20.12.2019 18:21

Dijital medya ve yayın hizmetlerinin dağıtımı için açık, karşılıklı çalışma uyumlu teknik özellik ve şartnameler geliştiren endüstri konsorsiyumu DVB, Cenevre’deki DVB Yönetim Kurulu tarafından DVB-I teknik şartnamesinin onaylandığını açıkladı. DVB BlueBook A177 olarak yayınlandı.

DVB-I teknik şartnamesi internet üzerinden dağıtılan doğrusal televizyonun geleneksel televizyon yayın deneyimi kadar kullanıcı dostu ve güçlü olmasını garantilemeyi hedefliyor. Doğrusal televizyon hizmetlerinin televizyon setleri, akıllı telefonlar, tabletler ve medya akış cihazları gibi uygun internet bağlantılı her türlü aygıta ve medya yürütücüye dağıtılmasına olanak veriyor.

DVB-I teknik şartnamesi internet bağlantılı aygıtların geniş bant veya yayın mekanizmaları yoluyla dağıtılabilen doğrusal televizyon hizmetlerini bulmalarının yolunu gösteren DVB-I Service List’leri tanımlıyor. Birbirine tutarlı bir kullanıcı arayüzü yoluyla erişilen tek bir birleşik hizmet içerisinde bütünleştirilebilen bu servisler için elektronik program verilerini bulup getirmenin yöntemlerini de belirliyor.

DVB BlueBook’un yayınlanmasıyla uygulayanlar artık DVB-I yetenekli istemciler geliştirme yolunda ilerleyebilirken, yayıncılar ve diğer içerik sağlayıcılar hizmetlerini DVB-I teknik şartnamesi yoluyla sunabilmek için gereken adımları atmaya başlayabilirler.

DVB-I’ın piyasada uygulanmasını hızlandırmak için DVB bir referans uygulama oluşturmaya yönelik bir RFP (Request for Proposal, fiyat talebi) süreci başlattı. DVB 2019 yılı bitmeden bir sağlayıcı seçip görüşmeleri tamamlamayı ve ilk sonuçları 9-11 Mart günleri İspanya’nın Valencia kentinde gerçekleştirilecek olan DVB World 2020’de göstermeyi planlıyor. Sonuçta belli olan DVB-I istemcisine bir açık kaynaklı lisans altında ücretsiz erişilebilecek.

En Çok Okunanlar
Dergi