Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Ursa Mini Pro 4.6K G2 ve Blackmagic RAW ABD Çapında Çok Sayıda Müzik Festivalinin Çekimlerinde Kullanılıyor
Ursa Mini Pro 4.6K G2 ve Blackmagic RAW ABD Çapında Çok Sayıda Müzik Festivalinin Çekimlerinde Kullanılıyor
18.01.2020 10:48

Blackmagic Design, MixOne Sound’un ortağı ve videografiker Kevin Garcia’nın; Blink-182, Tim McGraw, Luke Bryan, The Flaming Lips, ZZ Top, Marilyn Manson, Ice Cube, Rob Zombie ve bunlar gibi birçok başarılı sanatçının canlı konserlerinin çekimlerinde, URSA Mini Pro 4.6K G2 dijital film kamerasını kullandığını açıkladı. Blackmagic RAW kodeğiyle kayıt yapan Garcia, ABD’de bu sonbahar gerçekleşen ve Hometown Rising, Bourbon & Beyond, Louder Than Life ve Aftershock Festival’ini içeren, dört farklı müzik festivalinde; 25’in üzerinde sanatçının konser görüntülerini yakaladı.

Los Angeles merkezli bir müzik festival yapım ve tanıtım şirketi olan Danny Wimmer Presents ile birlikte; kısa bir süre önce gerçekleşen festival sezonu için, müzik ve tanıtım videolarının bir parası olarak ve festivallerin günlük özetleri kapsamında kullanılmak üzere, Garcia sanatçıların canlı konser görüntülerini yakalamakla görevlendirildi.

Garcia şunları anlattı: “Festivalde yer alan ana gruplar, genellikle sahnelerinde sahne fişekleri gibi, daha karmaşık yapım unsurları bulundururlar ve URSA Mini Pro 4.6K G2’ye tam da bu bağlamda ihtiyaç duyduk. Kameranın daha yüksek olan kare hızları ve dinamik aralığı; bu sanatçıların sahnelerini harika bir görsel şölene dönüştürmek için ne kadar efor sarf ettiklerini ve özen gösterdiklerini tam olarak yansıtan, son derece detaylı çekimler yakalamamıza olanak verdi.

Garcia şunları ekledi; “Çekim boyunca, Blackmagic RAW’da sensörün tamamını kullanabilmek için 4.6K’da çekim yaptım. Bu çekimler daha iyi görünüyor ve daha fazla kontrol sağlıyor. Bu festivallerde en önemli şey de budur. Sahne; beş saniyelik bir sürede, zifiri karanlıktan yanıp sönen ışıklara ve alevlere bürünüyor. Blackmagic RAW; görüntülerin patlamasına veya fazlasıyla kumlu olmasına yol açmadan, tüm bu bilgilerin muhafaza edilmesini çok daha kolay hale getiriyor. Sahnedeki ışıklandırma ve renkler arasındaki aşırı farklılıklar açısından, benim için en önemli husus buydu. Kurgulamanın da konser bitiminden hemen sonra yapılması gerektiği durumlarda, çekimlere güvenebileceğimi bilmek gerçekten içimi rahatlatıyor.

Değişen ışık koşullarına rağmen, URSA Mini Pro 4.6K G2 çekim esnasında o kadar çok bilgi yakaladı ki, post prodüksiyon işlemlerinde, Garcia çekimleri istediği gibi kurgulamak için yeterince özgürlüğe sahipti. Garcia şunları da söyledi; “Kurgu yaparken koyu bölgelerin ve ateş öğelerinin son derece net göründüğünü görmek harika bir duygu. URSA Mini Pro 4.6K G2 ve Blackmagic RAW kodeğiyle çekim yapıncaya kadar, bunu gerçekten elde edememiştim.

Garcia ayrıca, özel hareket çekimleri için Blackmagic RAW ile 4K’da çekim yapan bir Pocket Cinema Camera 4K kamerayı da hareketli çekimler için kullandı. Garcia şöyle devam etti; “Aftershock ve Louder Than Life gibi rock konserlerinin muazzam enerjisini yakalamaya çalışırken, kalabalığın üzerinde kamerayı gezdirerek ve koşarken yakalanan çekimler çok etkilidir ve Pocket Cinema Camera 4K bunu eforsuz yapabiliyor. Gece veya düşük ışıklı bölgelerde çekim yaparken, çift yerel ISO’ya sahip olması önemli bir özellikti. Bazı durumlarda, düşük ışık performansı gerçekten günü kurtardı.

Pocket Cinema Camera 4K ayrıca, festivallerdeki küçük çadırlarda veya daha büyük bir kameranın sığmayacağı uygulamalar esnasında da faydalı oldu. “Bu boyuttaki başka hiçbir kamera bu kaliteyi sunmuyor. Bu nedenle, kaliteden herhangi bir fedakarlık yapmış olmuyorsunuz. Pocket Cinema Camera 4K’yı almamdaki ana sebep buydu. Hızlı, gerilla tarzı çekimler veya dar alanlarda çekimler yaparken, kaliteli görüntüler yakalamayı sürdürmek için kullandım,” diyerek Garcia sözlerini tamamladı.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.