Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Norveç’te Lawo Çözümleriyle OB Tırı Donatıldı
Norveç’te Lawo Çözümleriyle OB Tırı Donatıldı
18.01.2020 15:08

Litvanyalı sistem bütünleştirici TVC, mc256 miks konsolu, A_UHD sinyal işleme sistemi ve VSM kontrolü içeren Lawo IP altyapısı tabanıyla Norveçli kamu yayıncısı NRK için bir OB tırı yapılandırmasını tamamladı.  

Gelişmiş donanımlı yeni araç NRK’nin gelecek yapımları için bir yatırım ve NRK konser salonlarında ve haber programı yapımlarında zaten mc2 konsollarını kullanmakta olduğu için yayın yapım tesislerindeki teknolojik bir standartlaştırmanın parçası. 

13.6 metre uzunluğunda tek yanından genişletilince 4.15 metre ene sahip 26 tonluk NRK OB24, 24 adet özel amaçlı çalışma yeriyle geniş bir iç hacme, üst düzey ses ve ısı yalıtımına, otomatik operasyon ve nakliye hazırlığı ile kolay bakım ve güvenilirlik özelliklerine sahip. İki prodüksiyon odası, ağır çekim operatörü sırası, kamera kontrol alanı, ayrı ses odası ve tamamen ayrı, giriş kapısı dışarıdan olan bir donanım ve sunucu odası içeriyor. 

Genişleyebildiği, kenarı boyunca koruyucu katlanır çatı ve giriş platformuna sahip tır yerden ısıtmalı ve ana yapım görevleri kış sporları olduğu için soğuk iklime hazır. Diğer görevleri ise kültürel ve müzik etkinlikleri olacak.

Yeni OB24 son teknolojili Lawo IP yayın donanımı içeriyor. Ses yapısında 64 fader’li bir Lawo mc256 yayın yapım konsolu ve 5.096x5.096 geçişli Lawo A_UHD Core’un tamamen yedekli 512 kanal kullanımını sağlayan işlemci, 1.024 DSP kanallı ve yükseltilebilen güç kapasitesi, DALLIS, A_Stage80 ve giriş-çıkış ara bağlantısı ve miksi için Power Core RP var. Görüntü ve ses miks yönlendirme ve GPIO sistemleriyle tam bütünleşen genel yayın kontrol sistemi için TVC Lawo’nun VSM IP yayın kontrol ve iş akışı çözümünü seçti ve çalışma panellerini NRK ekibiyle birlikte Lawo Proje Mühendisi Anthony Teunen yapılandırdı.

Ayrı bir genişletilebilen platform sayesinde tüm tırı genişletmeden bile ayrı bir aygıt rafı odasına hızla erişilebiliyor. Arka alt kapağındaki alüminyum kaymaz kaplama, yan kapaklarla bir çatı oluşturuyor veya 300kg yük kapasiteli bir çalışma rampasına dönüştürülebiliyor. 

28 kameralı (24 CCU + 4 RF Link kamera) tırın altyapısında Sony (kameralar, prodüksiyon anahtarlama masaları, monitör ve mikserler), Grass Valley (görüntü yönlendirici ve çoklu görüntüleyiciler), EVS (ağır çekim sunucuları, ağ düğümü), Vizrt (grafikler) ve Genelec (ses takip) çözümleri var. 

Northern Europe Operations Başkan Yardımcısı Jarle Felin şunları söyledi: “Ölçeklenebilirlik ve yeni iş akışları bakımından geleceğe dönük bir tasarım seçeceğimize emin olmak için NRK ve TVC ile yakın işbirliği içerisinde çalıştım. Sistem SMPTE 2110/2022-7 uyumlu ve RAVENNA AoIP ve A_UHD tasarımı sayesinde pek fazla yeniden tasarım gerektirmeden formatlar, giriş-çıkış ve DSP kapasitesi bakımlarından her türlü yeni talebi karşılayacak şekilde yükseltilebiliyor. Ayrıca Lawo Powercore RP’yi bir sahne donanımı olarak kullanmak sahnede, karma alanlarda ve bu özelliğe monitör çıkışlarına gecikme eklemeden ihtiyaç duyan diğer yerlerde miks ve DSP işlevlerinin kullanımı için yeni olanaklar getiriyor. TVC ekibi kurulumda çok iyi bir iş çıkardı.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.