Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Qumulo CloudStudio Bulut Yapım Sistemi
Qumulo CloudStudio Bulut Yapım Sistemi
18.01.2020 15:29

Uçtan uca bulut yapım sistemi Qumulo CloudStudio sayesinde Teradici yoluyla otuzdan fazla video playback ve sanal iş istasyonuyla tüm dünyadan sanatçılarla ve prodüksiyon uzmanlarıyla anında işbirliği yapılabiliyor.

Yapımı buluta ölçeklendirme

Her boyutta medya ve eğlence kuruluşları Qumulo CloudStudio ile yapımlarını halka açık bulut ortamı içerisine ölçeklendirebiliyor. CloudStudio masa üstü bilgisayarlar, uygulamalar gibi geleneksel tesis içi çalışma alanlarını ve verilerini hem AWS hem de GCP platformları üzerinde halka açık buluta güvenle taşıyor. 

Sorun: Eski bellek depoları işletmenin hızına yetişemiyor

Her türlü post prodüksiyon yapan kuruluşlar büyüyen küresel müşteri havuzundan yararlanmanın, yaklaşan son teslim tarihlerine iş yetiştirmenin, modern görsel efekt iş akışlarının karmaşıklık ve hızına ayak uydurmanın yeni ve yenilikçi yollarını arıyorlar. Ne yazık ki bugünkü eski dosya bellek sistemlerini satan firmalar bu iş akışlarının gerektirdiği ölçeklendirme, performans ve özelliklerden yoksunlar. Bu da bulut tabanlı bir yapım çözümü için seçenekleri kısıtlıyor.

Çözüm: Qumulo CloudStudio ile yapım süreçlerini hızlandırmak

Qumulo CloudStudio sayesinde kuruluşlar projeler üzerinde dünyanın her yerinden hız, esneklik ve güvenlikten ödün vermeden çalışabiliyorlar. Müşteriler AWS veya GCP üzerinde saniyeler içerisinde CloudStudio’yu kurabildikleri için, yerel sanatçılar donanımdan istedikleri seçeneklere bağlanabiliyor, saniyede 30 ve üzeri kare hızlarında (fps) kesintisiz görüntü oynatma deneyimi yaşayabiliyorlar. Tüm varlıklar Qumulo’nun verilere erişimin görülebildiği, yönetilebildiği ve denetlenebildiği dağıtık dosya sisteminde güvenle tutulduğu için, Qumulo CloudStudio yöneticileri güvenlik konusunda rahatlatıyor. 

Yapım süreçlerinde zaman daralınca veya animasyonların karmaşıklığı artınca Qumulo CloudStudio kullanıcılara tüm iş yükünü bulut ortamında gerçekleştirme imkânı veriyor. Binlerce CPU ve GPU örneğini AWS veya GCP üzerinde çalıştırıp işlem sürelerini ayarlanabilir bir değişkene dönüştürmek kolay.

Endüstri standardında yazılım

Qumulo CloudStudio Adobe Premiere, After Effects, Cinema 4D, 3ds Max, Nuke, Maya gibi bugün post prodüksiyonda kullanılmakta olan başlıca yazılım araçlarıyla kusursuz çalışıyor. Qumulo’nun dosya bellek sistemi NFS ve SMB protokollerini de destekleyerek, sanatçıların kendi tercih ettikleri uygulamaları kullanmalarına ve en iyi yaptıkları işler olan prodüksiyon, kurgu ve çok iyi içerikler çıkarma üzerinde yoğunlaşmalarına izin veriyor.

Doğru bilgilerle akıllı kararlar

Qumulo’nun dosya sisteminin sağladığı gerçek zamanlı analizler, toplam bellek kullanımını, birim zamanda okuma-yazma hızını ve istemci IP adreslerinin öğrenilmelerine ve maliyet ile zamandan tasarruf edilmesine yardımcı oluyor. 

Programlanabilen denetim

Kendi veri merkezini yönetmek zorunda kalınmadan kullanım, kapasite ve performans programatik olarak yapılandırılıp yönetilebiliyor.

Bulutta render

Qumulo CloudStudio sayesinde kullanıcılar AWS ve GCP üzerinde Teradici yoluyla altyapılarını ölçeklendirebiliyor ve sanal iş istasyonları yaratabiliyorlar. Böylece verimlilik ve iş akışı hızları yükseliyor.

Yardım

Bellek deposu sistemlerini ayrıntılı olarak bilen gerçek insanlar, Slack yoluyla birkaç saniye içinde her türlü soruyu yanıtlamaya hazırlar. Servis kuponları ve saatler alan karmaşık kuyruklar olmadan endüstrinin en bilgili kişilerinden doğrudan yanıtlar alınabiliyor. 

Qumulo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 220 70 80 numaralı telefondan Treo’yu arayabilirsiniz.

En Çok Okunanlar
Dergi