Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Snell ile Ikegami Arasında Bayilik Anlaşması
Snell ile Ikegami Arasında Bayilik Anlaşması
30.08.2017 10:51

Özel amaçlı kameralar ve görüntü işleme donanımı üreticisi Ikegami, Snell Advanced Media’nın (SAM) satış çözüm ortağı oldu. Belli SAM ürünleri Ikegami UHK-430 4K kamera sistemiyle birlikte kullanılabilecek.

Bu anlaşma Kuzey ve Güney Amerika, Asya-Pasifik, Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve çoğu Asya ülkesini kapsıyor. Anlaşma dahilindeki 12G-SDI, IP bağlantı ve yönlendirme ürünleri, kamera ekiplerine sistem geliştirmede çok daha geniş özgürlük sağlıyor. SAM’in IQMIX modüler serisindeki 25GbE, 40GbE ve 50GbE yüksek yoğunluklu IP/SDI verici/alıcı modülleri, yedekli yapılandırmalar için çift Ethernet portu, SMPTE ST 2022-6, VSF TR04 ve VSF TR03 akış tipleri için PTP senkronizasyon ve desteği sağlıyor. SAM’in Kahuna kurumsal düzey serisi ve Kula 1-3M/E serisi dahil olmak üzere yapım anahtarlama masaları da Ikegami’den satın alınabilecek.

SAM Kanal Yönetim ve Pazarlama Başkanı Vincent Eade konuyla ilgili görüşünü açıkladı: “Ikegami gibi deneyimli ve saygın bir görüntüleme teknolojisi firması ile işbirliği yapmaktan çok mutluyuz. 4K ve HDR, yayın medya endüstrisini yeni kalite düzeylerine yükseltiyor, ve IP gerçeği içerik yapımcılarının benimsemekte oldukları yeni iş akışlarının yolunu açıyor.

Ikegami Ürün Strateji ve Pazarlama Kurulu Yöneticisi Naoki Kashimura ekledi: “SAM hem kalite hem de yenilikçilik bakımından mükemmel bir üne sahip. UHK-430 kamera sistemi ile SAM ürünleri arasında karşılıklı çalışma uyumluluğunu garantilemek için yoğun testler gerçekleştirdik. 12G-SDI kullanılarak tek bir kablo üzerinden 100 metreye kadar mesafelere, ya da fiber optik yoluyla kilometrelerce uzağa yüksek bant genişlikli 4K görüntü iletilebiliyor. IP köprü bağlantıları bu kapasiteyi daha da genişleterek yayıncılara ve yapım firmalarına uzaktan haber yapımı veya canlı etkinlik yayını gibi uygulamalar için kameraları dünyanın her yerine konumlandırma ve denetleme özgürlüğü sunuyor.

Ikegami UHK-430 kameradaki üç adet yeni geliştirilen 4K 2/3 inç CMOS sensör, yüksek kaliteli stüdyo ve açık hava yapımcılığı için gereken 3840 x 2160 ultra yüksek çözünürlük ile alan derinliğini sağlıyor. Kamera aynı anda 4K ve HD çıkışları, 4K resimden HD alma gibi opsiyonel özelliklerle epey genişletilebiliyor. Bu olanaklar HD’den 4K canlı yapıma kolay geçiş sağlıyor. Ağ denetimi kameranın bütünleşik Gigabit Ethernet veri portu yoluyla gerçekleştirilebiliyor. Bu da IP ve 12G-SDI arabirim kartlarıyla desteklenebiliyor.

Ikegami CCU-430 kamera kontrol biriminde anahtarlanabilen 4 adet 3G-SDI 4K çıkış ve HD çıkışlar var. Teleprompt ve sunucu monitörleri için çift HD çıkışı; stüdyodan vizöre geri yönde görüntü hatları var. CCU-430 içerisinde bütünleşik, saniyede 40 gigabit hızlı optik verici/alıcı, kameradan CCU’ya yüksek bant genişlikli 4K RGB 4:4:4 komponent kanallar sağlarken, çok yüksek kalitede renk bindirme imkanı da veriyor.