Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Rus Kanalına Platinum IP3 Yönlendirici
Rus Kanalına Platinum IP3 Yönlendirici
18.01.2020 16:31

Rusya’nın St. Petersburg kentindeki Channel 5, MCR (Ana Kumanda Odası) ve playout çalışmaları için Imagine Communications’tan bir Platinum IP3 yönlendirici alarak çekirdek teknolojisini güncelledi. Platinum IP3 görüntü ve ses altyapısının çoğunu bünyesinde barındırarak, birden fazla satıcıdan çok sayıda aygıt gereksinimi ortadan kaldırıyor, kablolamayı sadeleştiriyor, enerji tüketimini azaltıyor, iş akışlarını daha uyumlu ve saydam hale getiriyor. 

Channel 5 zaten bir Imagine Platinum yönlendirici kullanıyordu, fakat sürekli artan işletme talepleri daha fazla giriş ve çıkış gerektirdi. Channel 5 yeni genişletilmiş yönlendiricisine çok daha fazla işlev katarak altyapısını modernleştirme fırsatını kaçırmayarak harici üçüncü firma aygıtları gereksinimini ortadan kaldırdı. 

Channel 5 Teknik Direktörü Sergei Volhin yorum yaptı: “Platinum yönlendiricinin IP3 gibi en yeni modellerinin dev miktarda işlevleri barındırabileceğini ve sistem mimarisini çok daha mantıklı hale getirebileceğini biliyorduk. Bu da çok sayıda başka aygıtı kaldırıp kurulumu çok daha sade, düzenli ve kolay anlaşılır hale getirebileceğimiz anlamına geliyordu. Yeni Platinum IP3 maliyeti ve karmaşıklığı azaltıyor, yayının güvenliğini arttırıyor, bize iş akışlarını hızla kurma ve gereksinimlerimiz arttıkça giriş-çıkışları genişletme imkanı veriyor.

Yeni 28RU kabin rafı boyutlu Platinum IP3 yönlendirici Imagine’in kanal çözüm ortağı MediaProject tarafından tasarlandı, yapılandırıldı ve kuruldu. Platinum IP3 esnek olarak ölçeklendirilebiliyor ve ilk kurulumunda tam yedekli yönlendirme ile hem bakır hem fiber arabirimlerle SD ve HD çözünürlüklerde 576 x 1024 görüntü giriş-çıkışı sağlıyor. Yönlendirici her biri 128 ses kanalı taşıyan 64 adet TDM ses yuvasını da destekliyor.  Hataya çok dayanıklı geçişlerin yanı sıra Platinum IP3 başka sistemlerin her biri enerji, soğutma ve kabin yeri tüketecek çok sayıda üçüncü firma aygıtı gerektireceği kapasitede görüntü ve ses işleme de sunuyor. Channel 5’te playout ve master kontrol alanındaki bütün çoklu görüntüleyici ekranlar yönlendiriciyle bütünleşik Platinum SX Pro çoklu görüntüleyici kartlarla sürülüyor, böylece harici işlemcilerden tasarruf ediliyor ve daha hızlı ve güvenli çalışma garantileniyor. Yönlendiricide eksiksiz düzey kontrolü ve kanal dolaşımıyla ses gömme-ayırma ve geniş kapsamlı görüntü işleme de var. 

Imagine Communications ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39  numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.