Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > D&R Electronica Airmate-12-USB Yayın Mikseri
D&R Electronica Airmate-12-USB Yayın Mikseri
19.02.2020 16:37

Airmate-12-USB yayın mikseri, çok sayıda mikrofon girişinin gerektiği koşullara yönelik tasarlandı. Denenmiş düşük gürültülü elektronik devrelere sahip bu konsol, 10 mikrofon girişi, dahili bir telefon hibridi (2x) ve internete ses akış yayını gibi nedenlerle PC’ye USB bağlantısına ihtiyaç duyan, kendi prodüksiyonunu kendisi yapacak DJ’ler için güvenilir bir çözüm. 

 Ağır iş yükünü kaldırabilecek 19 inç aygıt rafı montajlı, RF sinyallerine karşı korumalı kasadaki 12 adet dikey üçlü giriş modülü, bu tip bir mikserde ender bulunan esnekliği sunuyor. XLR üzerinde on adet yüksek kaliteli dengeli mikrofon girişli giriş kanalı ve Cinch (RCA) konektörler üzerinde iki adet stereo hat seviyesinde giriş var. Her mikrofon girişinde sinyal işlemci için bir yuva yer alıyor. Her hat seviyesinde B girişi, opsiyonel bir stereo R.I.A.A. eşitlenmiş mikrofon ön yükselteci takılarak kolayca bir mikrofon (record player) kanalına çevrilebiliyor. 

Dahili telefon hibridleri

Yeni Airmate-12-USB modelinde 10 adet yuvalı dengeli mikrofon girişi (+48 phantom standart), 20 adet stereo hat girişi, 2 adet USB ve 2 de telefon hibridi var. Channel 9 ve 10, PC ile karşılıklı ses aktarımı için Mic/Line ve USB arabirimlerine sahip. Channel 11 ile 12, stereo hat girişinin dışında, POT (Plain Old Telephone) hattıyla bağlanmak için RJ-11 konektörlerine ve erişilmek istenen numarayı tuşlamak için bir telefon aygıtına da sahip. 

R (yüzeyde kırpıcı) ve C dengeli (yüzeyde anahtar) yüksek kaliteli dahili hibridler ve hibrid kanallarındaki doğrudan Connection ve Talkback butonları, dinleyicilerle konuşma yapmayı çok kolaylaştırıyor.

Her düzeyde ses Telco Send (arayan kişiye giden ses düzeyi) ve Telco Gain ile (arayandan gelen ses düzeyi) kolayca ayarlanabiliyor. 

Net bir telefon sinyali gönderim ve alımı yaratmak için RC dengesinin bir kez ayarlanması gerekiyor. Sistemin kullanma kılavuzunda bu basit işlemin adımları anlatılıyor. 

Ön paneldeki ON anahtarı dahili mekanik fader başlatma ile seri kablo bağlantılı olduğu için, ister fader ile ister ON anahtarıyla başlatılabiliyor. Mikrofon modunda fader başlatılması, yayın (ON-Air) ışıklarının açılması için bir Mic-on (mikrofon açık) sinyali gönderiyor. 1-10. Kanallarda 3 bantlı bir ekolayzır var. Stereo Aux gönderimi fader öncesi veya sonrası olabiliyor. Tüm mikrofon girişlerinde alçak kesim atlama bağlantıları var. 

Harici ve dijital hibridler için bir clean feed gönderimi mevcut.

Dahili VoIP veya telekom kanalları

D&R Airmate-12-USB için özel amaçlı VoIP kanalları veya bir Telekom (TELCO) modülüyle bir VoIP modülünün bir kombinasyonunu da sunuyor. 

Operatör klasik bir analog veya dijital hibrid kullanmak isterse diye D&R firması RJ-11 konektörünün 1-4 bacakları üzerinde bir clean feed çıkışı tasarlamış. VoIP modülünün hat girişi üzerinde hibrid sinyali geri gönderilebiliyor. İstenen kombinasyonun ilgili satıcıya söylenmesi gerekiyor. 

Kendi prodüksiyon odanızı kurma zamanı

Airmate-12-USB, stereo master fader’ler, stereo Aux gönderim ve geri dönüşü, “follow phones”lu monitör master ve ayrı denetim işlevli bir mikrofon çıkışı gibi normal master kontroller içeriyor. Ses şiddetini ana çıkış ile stereo Cue sinyali arasında sürekli ayarlamak için bir denge kontrolü var. 

Ayrıca özel bir Radio On-Air/prodüksiyon seçme özelliği; D.J. mikrofonu aktif olduğunda kontrol odasının ses düzeyini otomatik olarak kesen Self-op anahtarı; dahili 2 adetten fazla hibrid kanalı gerekirse sohbet programları ve söyleşiler için harici bir telefon hibridini sürmek için bir clean feed çıkışı; normalde ana çıkışı takip eden ama “follow phones” modunda iken ana çıkışın veya seçilen herhangi bir cue sinyalinin duyulabildiği şekilde ayarlanabiliyor. 

Clean feed çıkışıyla, Aux çıkışıyla ve/veya Announcer çıkışıyla kolay haberleşmek için büyük bir Talkback anahtarı dahili elektrikli talkback mikrofonunu aktif ediyor. 

Yapım stüdyosunun odak noktası

Stüdyoda veya evde yerel radyo yapım çalışmalarının odak noktası olarak tasarlanan Airmate-12-USB, geniş kapsamlı ama kolay anlaşılan özellikleriyle istenen yerde hızlı radyo programları hazırlamak için ideal bir çözüm. Küçük boyutlu, 19 inç kabin rafı montajlı Airmate-12-USB, prodüksiyon odaları için uygun. 

Bir ON-Air yayın mikseri olarak kullanılabiliyor veya internet radyo istasyonuna kurulabiliyor. Eğer bütçe dar ise hiçbir zaman gereksiz hale gelmiyor, yeniden prodüksiyon kullanımına geri dönülebiliyor. 


Ürün Airmate-12-USB Yayın Mikseri
Marka D&R Electronica
Firma Radikal Elektronik
Telefon 0212 259 79 71
Web www.radikaltr.com