Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Lennon Otobüsü Genelec ile İlham Veriyor
Lennon Otobüsü Genelec ile İlham Veriyor
21.02.2020 16:26

Eski Beatles üyesinin sekseninci doğum günü etrafında şekillenen etkinliklerle 2020, John Lennon Eğitim Turne Otobüsü (John Lennon Educational Tour Bus) için büyük bir yıl olacak. Son teknoloji bir mobil ses ve HD görüntü kayıt ve prodüksiyon tesisi olan Lennon Otobüsü, ABD ve Kanada’daki okullara düzenli olarak ücretsiz dijital medya prodüksiyon atölyeleri sağlayarak, öğrencilere orijinal şarkıları, müzik kliplerini, belgeselleri ve çok kameralı görüntü prodüksiyonlarını nasıl yazacaklarını, kaydedeceklerini ve hazırlayacaklarını öğretiyor. Öğrencilerin mümkün olan en iyi ses kalitesini deneyimlemelerini garantilemek için otobüsteki iki stüdyoda bulunan monitör sistemleri Genelec’in koaksiyel üç yönlü nokta kaynak modelleri ile yenilendi. 

Lennon Otobüsü kurucularından yönetmen Brian Rothschild şöyle konuştu: “Yetersiz hizmet alan birçok okula ve kaynakları yetersiz topluluklara gidiyoruz, bu nedenle endüstride olanların en iyilerini temsil eden şeyler götürmek ufuk genişletiyor ve çocuklar ile topluluklar için yaşamı değiştirebiliyor. Bu yen stüdyo monitörlerimizin olması sayesinde bu yörüngede ilerlemeye devam edebiliyoruz.

Genelec otobüsün 5.1 stüdyolarına kurduğu iki yönlü 8240A Smart Active Monitor’ler ve 7260A bas hoparlörleriyle Lennon Otobüsüne uzun zamandır sponsor olarak destek veriyor. Lennon Bus Yaratıcı Teknoloji Direktörü Jeff Sobel şunları söyledi: “Genelec’leri kurduğumuz zaman sesteki fark hemen belirginleşti ve gerçekten etkileyiciydi ve çok iyi olacağını düşündük. The Ones çıktığında ve 8341’leri kullanma şansı yakaladığımızda, denemeye değer olacağına karar verdik. Sanırım hepimiz seste zor fark edilen küçük bir değişiklik bekliyorduk, çok daha iyi olabileceğini göremiyorduk. Fakat tam bir harikaydı. Kurduktan sonra onlarla ilk müzik çaldığımızda sesin netliğinin ve ses imajının çok daha iyileşmesi şaşırtıcıydı.

ABD’deki Lennon Otobüsündeki yükseltme, aynı teknik kurulumla Avrupa otobüsüne de yansıtıldı; 10 adet orijinal 8240A’nın hepsi, 8341A koaksiyel stüdyo monitörleriyle değiştirilirken, 7260A bas hoparlörleri kaldı.