Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > The Glass Castle Dizisi Master Anamorphic Lenslerle Çekiliyor
The Glass Castle Dizisi Master Anamorphic Lenslerle Çekiliyor
11.09.2017 10:41

Destin Daniel Cretton’ın yönettiği ve sinema görüntü yönetmeni, Brett Pawlak’ın çektiği The Glass Castle, yazar Jeannette Walls’in zorlu çocukluğu ve engelli ebeveyni hakkında 2005’te yayınladığı anıları hakkında.

Cretton ve Pawlak en başka The Glass Castle dizisinin görünümü hakkında konuştular. Pawlak bu konuda yorum yaptı: “İlk işbirliğimizi yaptığımız Short Term 12 filminden bu yana estetik anlayışımız evrildi. Öyküleri insancıl ve hassas, ve izleyicileri filmden koparacak görseller yapmak istemiyorum. Destin’in de istediği gibi mümkün olduğunca doğal ışık kullanıyorum. Oyuncuların boşlukta hareket etmelerini birden fazla kamerayla çekim yapmayı seviyor. Yazar Walls, Cretton ve Pawlak’a bazı aile fotoğraflarını ve babası Rex ile annesi Rosemary hakkında daha eski bir belgeseli verdi. “gerçek yaşamından kesitler aldık. Bu fotoğraflar ve film, kıyafetler ve yapımın tasarımında renkleri ve estetiği belirleyici oldu.

Görsellerde karakter yaratmanın bir yolu olduğunu düşünen Pawlak için filme doğru lensleri seçmek çok önemliydi. En başta The Class Castle için anamorphic lenslerin doğru seçenek olacağını anladı: “Anamorphic lenslerin büyük, geniş setler için olduğu yönünde bir eğilim var ve bu tip filmleri zenginleştiriyorlar. Bence anamorphic’ler samimiyeti de arttırıyor. Hem küçük setlerde hem de New Mexico’nun geniş manzaralarında çekim yapacağımızı bildiğim için, filmin hem büyük görünüp hem de samimiyeti koruması için anamorphic lenslerin mükemmel bir seçim olacağını düşündüm.” Pawlak bu fikrini Cretton’a söyledi ve o da hemen benimsedi.

Pawlak neredeyse tüm kamera firmalarındaki anamorphic lensleri inceledi ve birçok test çekimi sonunda Cretton elde edebilecekleri görünüm hakkında fikir sahibi oldu. Pawlak: “Daha yeni anamorphic’ler hakkında konuştuk. Eski lensleri kullanmayarak daha net görüntüler elde edeceğimizi düşündük. Destin fazla bozulma olmaması konusunda dikkatliydi.” Pawlak ARRI/ZEISS Master Anamorphic lensleri önerdi. “Kameraya taktım ve 40mm geniş açıda bozulma veya eğrilme yoktu. Her çizgi düzdü ve odak dışı bulanıklık (bokeh) efekti çok hoştu. Destin’in rahatça çalışabileceği bir anamorphic olduğunu düşündüm. Öyküyü anamorphic olarak ince detaylarıyla anlatmak için mükemmel bir lensti.

Testlerden sonra Pawlak ARRI Master Anamorphic lenslerin doğru lensler olduğuna daha da emin oldu: “Çok keskin hatlı ve hızlı olmaları, düşük ışıkta çektiğimiz için mükemmeldi. Master Anamorphic lensler bana başlamak için çok iyi bir temel sundular ve farklı görünümleri görmek için çeşitli perdeleri ve filtrelemeleri keşfetmeye başladım. Tam istediğim görünümü veren noktayı buldum. Master Anamorphic lensler Destin’e anamorphic çekimde Destin’in rahat çalışmasına çok yardımcı oldu.

Pawlak ALEXA ile çekim yapacağını lensleri seçmeden önce bildiğini belirtti. Montreal merkezli yapımda MELS’ten iki ALEXA XT kullanıldı: “Tüm diğer kamera sistemlerine göre ALEXA’yı tercih ederim. Bir ALEXA kamera alıp çekime gittiğimde nasıl çalışacağını tam olarak biliyorum. Çok yönlü ALEXA Mini ile de kolay çekimler yaptık.

Master Anamorphic lensler New Mexican Çölü’nde ailenin mum ışığında okuduğu sahnede çok iyi performans gösterdi. “Master Anamorphic lensler çalışmayı ve aydınlatmayı kolaylaştırdı. Çok geniş açılı çalışmak endişelendirdiyse de, o zayıf ışıklı koşullarda lensler güvenle ve rahatça çekim yapmama imkan verdi.”

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.