Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > DejaSoft DejaEdit Kurgu Çözümü
DejaSoft DejaEdit Kurgu Çözümü
21.02.2020 18:43

DejaSoft firmasının işbirliğine dayalı ortak kurgu çözümü DejaEdit, Avid Media Composer, Avid Nexis ve EditShare için tasarlanan bir yazılım.

İskandinavya’da ve Avrupa’nın çeşitli yerlerinde başarıyla test edilip kullanılmaya başlanan DejaSoft DejaEdit, kurgu uzmanlarına sürekli online olmak zorunda kalmadan tüm dünyadaki çalışma arkadaşlarına otomatik ve güvenli olarak medya dosyaları ve Timeline aktarma imkanı veriyor. DejaEdit uzaktaki çok sayıda Avid sistemi için güçlü bir medya dosyası senkronize edici olarak davranıyor.

DejaSoft DejaEdit’in uygulamaları ve avantajları arasında çok merkezli post prodüksiyon tesislerinin tek olarak çalışabilmesi, uzaktaki çok sayıda kurgu uzmanının birlikte çalışması, VFX firmalarıyla medya alışverişi, bütün bir projenin tüm yaşam döngüsü boyunca kurgu uzmanlarının büro ve ev veya mobil kurgu kurulumları arasında kolayca geçiş yapabilmeleri var.

DejaSoft DejaEdit iki uygulama olarak alınabiliyor; Client ve Nexus. Client sürümü Avid Media Composer ile doğrudan çalışırken, Nexus sürümü ayrıca Avid Nexis veya EditShare bellek deposu sistemleri üzerinde saklanan projelerle senkronizasyon da sağlıyor.

Ödüllü post prodüksiyon uzmanları önemli film projelerinde DejaEdit’i kullanmaya ve en uzak yerler dahil dünyanın her yerinden çalışabilmenin avantajlarından yararlanmaya başladılar. Bunlar arasında Oscar adayı kurgu uzmanı Yorgos Mavropsaridis’in çalıştığı The Favourite, The Lobster ve yeni Suicide Tourist filmleri var.

Kurgu uzmanı Rickard Krantz’ın DejaEdit kullandığı The Perfect Patient filmi, İsveç’te BAFTA benzeri olan Guldbagge ödülüne kurgu dalında aday gösterildi.