Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > The Invisible Man Filminde ARRI Kamera ve Lensler Kullanıldı
The Invisible Man Filminde ARRI Kamera ve Lensler Kullanıldı
24.03.2020 14:33

The Invisible Man filmi tacizci bir adamdan kaçan, Emmy ödüllü Elisabeth Moss’un canlandırdığı Cecilia adlı bir kadın hakkında. Avustralya’da ALEXA LF, ALEXA Mini LF ve ARRI Signature Prime lenslerle çekilen ilk filmin görüntü yönetmeni Stefan Duscio, izlenimlerini aktardı.

Bu filmde ALEXA LF ve Signature Prime lensler kullanacağım için heyecanlıydım. Bu paketi birkaç reklamda kullanmıştım ve senaryoyu okuduktan sonra modern bir gerilime uygun olduğunu düşündüm. Roger Deakins ve Denis Villeneuve’nin Prisoners ve Sicario filmlerinde yaptıklarına hayranım, ve bu filmin de netlik ve doğallık açısından benzer bir yaklaşıma ihtiyacı olduğunu hissettim.

The Invisible Man filminin sahne arkasından. (Copyright © 2020 Universal Studios)

ALEXA XT üzerinde önce başka lensler denedik, ama sonuçları bir sinemada izledikten sonra Signature Prime lenslere hayran olduk. Çekimlerin çoğu dolly üzerindeydi, bu nedenle genelde ALEXA LF kullandım. Ancak Steadicam, elde çekim, hareket kontrol çalışmalarında ALEXA Mini LF kullandık.

ALEXA Mini LF ile bir otomobil takip sahnesi kolay değildi. Tehlikeli manevralar yapan sürücüler, yağmur donatımı ve üç kameraman olan, karmaşık bir çekimdi. Kamera bir araçtan, takip eden araçta bulunan bana verildi, ben de üçüncü araçtaki diğer bir kameramana verdim. Bu çekimi büyük boy bir kamera ile yapamazdık.

Kameralar kusursuz çalıştı ve hiç teknik zorluk yaşamadık. ALEXA kamera sistemi inanılmaz güvenilir ve yıllardır çekim yaptığım için artık bu sensörle neler başarabileceğimi biliyorum. ALEXA ne gördüğümü aslına sadık biçimde üretiyor, sürpriz yapmıyor.

Yeni ALEXA geniş formatını seviyorum. Sensör derinlik ve netlikte çok üstün ve ARRI Signature Prime lenslerin yüzleri çekme şekline hayranım. Bu sensör bence dünyayı daha fazla boyutla resmediyor.

Bu sistemi kullandığımda oyuncuların çevresindeki dünyayı daha fazla görüyorum. Geniş açılı lenslerle, oyunculara yakın çekim yapıp samimiyet duygusu yaratmayı tercih ediyorum. İzleyicinin bir telephoto lensle uzaktan değil, bakış açısı olaya yakın olduğunda daha iyi hissettiğine inanıyorum. İmkanım olduğu her zaman 40mm, 47mm ve 58mm lensleri kullanıyorum.

Avustralya’da ilk ARRI ALEXA Mini LF teslimi (sol baştan): Takao Hasuike, Aquiles Sande (Cinoptix), Kees van Oostrum ASC, Stefan Duscio ACS, Brett Smith (ARRI), ve Lenny köpek.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.