Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Oscar Ödüllü Filmlerde ARRI Donanımı ve Hizmetleri
Oscar Ödüllü Filmlerde ARRI Donanımı ve Hizmetleri
25.03.2020 10:18

Parasite, En İyi Görüntü Oscar’ını alan ilk İngilizce olmayan film olarak Academy’de tarih yazdı. Sınıf farklılıkları, zenginle fakir arasındaki sonsuz çekişme hakkında Yönetmen Bong Joon Ho’nun sanat filmi Parasite, tüm dünyada ünlü ve etkileyici bir film haline geldi. Gecenin en çok ödül kazanan filmi olarak dört altın heykelciğin sahibi oldu.

Bu yıl onuncu kez ARRI ile çekilen bir filme En İyi Görüntü Oscar’ı verildi. Parasite filminin görüntü yönetmeni Kyung-pyo Hong, ARRI Rental’in ALEXA 65 kamerasının ve Prime DNA lenslerinin geniş formatını tercih etti. 

Spike Lee Oscar ödülünü Yönetmen Bong Joon Ho’ya takdim ediyor. Foto: Blaine Ohigashi / ©A.M.P.A.S.

En İyi Görüntü Academy ödülüne aday gösterilen diğer sekiz filmden yedisi de ARRI kameralarla çekildi. Geniş formatlı kamera sistemleri yoğun talep görmeye devam ediyor. 1917 filminde Roger Deakins uzun metrajlı bir filmde ARRI ALEXA Mini LF kamerayla çalışan ilk görüntü yönetmeni oldu. ARRI’nın geniş formatlı kamera sistemlerinin en yeni üyesi, filmin geniş dramatik etkisini yakalayabilirken, esneklik ve kolay harekete de imkan verdi. Doğal görünümleri ve hafiflikleri nedeniyle ARRI Signature Prime lensler kullanıldı. Roger Deakins 1917 filmiyle Sinematografik Başarı ödülünü kazandı. 

Julia Louis-Dreyfus ile Will Ferrell, Roger Deakins’e Sinematografik başarı ödülünü veriyorlar. Foto: Michael Yada / ©A.M.P.A.S.

Ford v Ferrari filmini izleyenleri yarışların hızı ve heyecanıyla çepeçevre sarmak için Phedon Papamichael Panavision tarafından tedarik edilen ALEXA LF kamerayı Panavision lenslerle birlikte kullandı. Yapımda ARRI SkyPanels ve M-Series ışık kafaları da kullanıldı. 

Lawrence Sher Joker filmi için daha da geniş formatlı ALEXA 65 kamerayı seçti. ARRI Rental çekimler için Prime DNA dahil nostaljik lenslerden eklektik bir karışım sağladı. Bu kamera ve lens paketiyle çekilen filmdeki rolüyle Joaquin Phoenix En İyi Başrol Oyuncusu ödülünü kazandı. 

Sinematografik Başarı ödülüne aday gösterilen Görüntü Yönetmeni Lawrence Sher, Joker filminde geniş sensörlü ALEXA 65 kamera ile Prime DNA, Nikkor, Canon, Leica ve diğer lensleri kullanarak yüksek çözünürlükte çekim yaparken 1981 yılının hissini veren lenslerle çalışma esnekliğini de yakaladı. 

Oscar adayı Lawrence Sher ile Jessica Sher kırmızı halıda. Foto: Robert Gladden / ©A.M.P.A.S.

Ödül kazananların tam listesi ve konuşmaları için: https://www.oscars.org/oscars/ceremonies/2020

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.