Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Astera LED Işık Ürünleri İstanbul’da Tanıtıldı
Astera LED Işık Ürünleri İstanbul’da Tanıtıldı
25.03.2020 12:01

Işık üreticisi Astera ve Türkiye distribütörü CINETECHNIC işbirliğiyle 24 Şubat 2020 tarihinde İstanbul Film Sokağı Stüdyolarında Astera ürünleri tanıtıldı. 

Tüm Astera ürünlerinin tanıtımı yanında AsteraApp kullanımı ile ilgili Astera Ar-Ge bölümünden yazılım geliştiriciler de katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdiler. Sistemde ve programda var olan tüm özellikler ve efektler anlatıldı ve katılımcıların kendi efektlerini oluşturabilmelerini sağlayacak örnek çalışmalar yapıldı.

Etkinliğe film ve şov dünyasında çalışan DOP’ler, ışık şefleri, asistanlar ve ışıkla ilgili davetliler yoğun ilgi gösterdiler.

Etkinlikte anlatılan bilgiler aşağıdaki notlarla özetlenebilir:

Etkinliklere kamyonlarca kablo taşıyıp kurmanın ve kaldırmanın ne kadar karmaşık ve zaman alan bir iş olduğunu gören Astera, etkinlik kurulumlarını hızlandırıp kolaylaştıracak bir kablosuz ışık sistemi geliştirdi. Bunu ışıklarına şarjlı piller yerleştirip güçlü bir uzaktan kumanda sistemi geliştirerek başardı.

İleri pil teknolojili ve kumandası, 20 saate kadar çalışma süreleri sunuyor. Çözümdeki en güvenilir kablosuz DMX modülü CRMX ve diğer kablosuz DMX standartlarıyla uyumlu olup; W-DMX G5 ve City Theatrical ile uyumlu değil. Tüm Astera ışık kaynakları açık havada kullanım için IP65 suya dayanıklı kasalara sahip.

Titan Tube

Titan Tube, Helios ve Hyperion, film, yayın ve sinema sektörleri için özel olarak tasarlandılar. Ultra yüksek TLCI, çok yüksek CRI ve tepe değerde parlaklık için optimize edildiler.

Pixel Tube

AX1 Pixel Tube etkinlik ve eğlence aydınlatmasına yönelik, uygun fiyatlı ama güçlü bir LED tüp. Sahnelerde arka plan ışığı olarak, etkinliklerin etrafında, ve etkileyici ışık efektleri için kullanılabiliyor. 

AX5 TriplePAR

Yatırımın hızlı geri dönmesi hedeflenerek üretilen AX5, kablosuz ve kablolu PAR’ların ve pilli, yukarıya bakan ışıkların yerini almaya aday.

AX10 SpotMax

Yüksek kaliteli Lumileds RGBAW LED’ler, Trucolor kalibrasyon, uzun ömürlü LG-Chem pillere sahip ışık kaynağı, soğutmayı arttırmak ve performansı iyileştirmek için benzersiz tasarımlı bir kasa içerisinde.

AX3 LightDrop

Astera’nın en popüler aydınlatma aygıtı AX3, yukarı bakan ışık olarak, asılarak veya yere konarak nokta ışık şeklinde kullanılabiliyor. Son derece küçük olmasına rağmen yüksek parlaklık ve uzun pil kullanım süresi sunuyor.

AsteraApp

AsteraApp geçici etkinlik kurulumları için özel olarak tasarlandı. Işıkları kurarken, takip ederken ve denetlerken çok zaman kazandırıyor. Çift yönlü kablosuz bağlantı sunan AsteraApp, DMX ile denetlerken bile tüm ışıkların ve durumlarının listesi görülebiliyor. Liste filtrelenerek ve sıralanarak sürekli bir genel görünüm elde edilebiliyor. 

Işık kaynaklarına dokunmadan DMX adresleri, ön ayarları değiştirilebiliyor. Birden fazla ışık kaynağı seçilip ayarları birlikte değiştirilip daha da fazla zaman kazanılabiliyor. 

Renkler, efektler ve ayarlarla karmaşık programlar oluşturulabiliyor. Işıklar sabit bir bağlantı gerektirmeden bu efektleri hatırlayıp tekrarlayabiliyorlar. 

ART7 AsteraBox CRMX

Işıklar ile denetleyici arasında bir arabirim olan ART7’ye bir CRMX verici eklendi. DMX konsola takılarak X serisi ışıklar ve CRMX teknolojili diğer ışıklar denetlenebiliyor.

Astera ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 08 80 numaralı telefondan CINETECHNIC’i arayabilirsiniz.