Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ARRI M18 ve M40 Işık Kaynakları
ARRI M18 ve M40 Işık Kaynakları
25.03.2020 12:29

1.800W güçte açık yüzlü lamba kafası M18, yenilikçi True Blue tasarımıyla ARRIMAX’in ödüllü lenssiz optik teknolojisini bir araya getiriyor. Sonuç olarak bir 1.200W PAR lamba kafası kadar küçük, ama %70 daha yüksek ışık çıkışı veren bir lamba kafası ortaya çıkıyor. M-Series M18 ışık kaynağı yayma lensleri gerektirmeden 15° ile 58° arasında ayarlanabiliyor. 

1.800 W güçte bir lambanın kullanılması, her tilt açısında hava akımını devam ettiren patentli True Blue Cross-Cooling sistemiyle mümkün oldu. Bu teknoloji aydınlatma aygıtının bütün parçalarını güvenli çalışma sıcaklıkları içerisinde tutuyor. 

M18 ışık ARRISUN 12 ile aynı aksesuarları ve kabloları kullanıyor; 1.200 W güçte bir ampulle bile kullanılabiliyor ve 1.200 W güç sınıfını destekleyen herhangi bir ARRI balastla çalıştırılabiliyor. M-Series M18’i ARRI elektronik balastlarıyla kullanmak maksimum çıkışı ve yüksek kare hızlarında bile renk sunumunda azalma olmamasını garantiliyor. Verilen kablo kaybını telafi sistemi CCL, lamba kafası ile balast arasında 100 metreye kadar uzunlukta kablolar kullanılırken bile ampule eksiksiz güç ulaştırmaya devam ediyor. 

M-Series M18 kaynağın paslanmaz çelikten sürtünme diski, en geniş Chimera kullanılırken bile lamba kafasını sıkıca kilitliyor. 

Ekranlı ayrı çerçeve kullanmaya bir alternatif olan buzlu cam, ışık alanında mükemmele yakın homojenlik sağlıyor. 

M18’e bir ARRISUN tarzı çevrim kiti takılıp ARRISUN 12 veya AS 18 lens eklenerek, 6° ile 65° arası ışık demeti açılı çalıştırmak mümkün. 

Tüm iç parçalarına kolayca erişilebilen M18’in bakım ve onarımı kolay. IP23 sınıfında hava koşullarına dayanıklı ışık kaynağı, sağanak yağış altında bile kullanılabiliyor. 

1.800 W güçte M18 bir jeneratör gerekmeden işyerlerinde ve konutlarda çalışabilmek için tasarlandı. Dünyanın hemen her yerindeki soketlerle çalışabiliyor. Otomobilin bagajında taşınmak için ideal bir daylight tipi kaynak. 

ARRI M-Series’in diğer ürünü M40, Fresnel ve PAR ışık kaynaklarının avantajlarını bir araya getiren lenssiz bir sistem. Açık yüzlü olduğu için AS 40’tan yaklaşık %30 daha parlak. 

Benzersiz, patentli MAX Technology yansıtıcısı sayesinde 18° - 52° Half Peak Angle açılar üzerinde odaklanabiliyor. M40’ın eşit dağılımlı ışık demeti, tüm odaklama aralığı üzerinde canlı gölgeler sunuyor. 

Yansıtıcı 4.000 W ampuller için optimize edilmiş olsa da, 2.500 W güçte ampullerle de kullanılabiliyor. Ağır ve kırılgan yayma lenslerinin olmaması, lamba kafasını zorlu koşullarda kullanıma uygun hale getiriyor, iş akışını hızlandırıyor ve toplam maliyetleri azaltıyor. 

Verilen kablo kaybını telafi sistemi CCL ile birlikte ARRI EB MAX 2.5/4 sayesinde sistem 100 metreye kadar uzunlukta kablolarda kayıpları telafi ediyor. Bu da maksimum çıkış için ampulün gücünü sabit tutuyor ve en iyi renk sunumu sağlıyor.

En ağır aksesuarları bile yerinde sabit ve güvenle tutabilmek için M40’ta boru şeklinde bir çatal bağlantı ile iki disk fren var. M90 gibi her iki tarafta sağlam çelik tutma yerleri olan kaynak, her türlü hava ve uygulama koşulunda en iyi tutma ve taşıma sağlıyor. 

M40 kaynak, AS 40 ile aynı aksesuar çapına sahip olduğu için mevcut panjur kapakları ve kumaş perdeler yeniden kullanılabiliyor. 

Tüm True Blue ARRI lamba kafalarında olduğu gibi M40’ta da bulunan Cross-Cooling soğutma tekniği, en uç tilt açılarında bile güvenli çalışma sağlıyor. Elektronik devre kasası asıl ampul yuvasından ayrı olduğu için sıcaklıklar düşük tutuluyor ve elektronik devre elemanlarının çalışma ömrü uzuyor. Ürünü açıp bakımını yapmak kolay. IP23 sınıfı hava koşullarına dayanıklılığı sayesinde sağanak yağışlı havada bile kullanılabiliyor. 

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.