Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Anton Bauer Titon Bataryalarla Tüm Gün Enerji
Anton Bauer Titon Bataryalarla Tüm Gün Enerji
25.03.2020 21:12

John Fry 15 yıl dev bütçeli sinema filmlerinden TV yayınlarına, belgesellerden bağımsız filmlere, haber, kurumsal film, reklam ve müzik kliplerine kadar çeşitli yapımlarda Steadicam ile çalıştı. 

Saygın bir kameraman ve görüntü yönetmeni olan John, Sony FS7 kamera; Litepanels Astra LED; Atomos Shogun Flame monitör/kaydedici; Tiffen Steadicam Archer; Sachtler flowtech tripod; 24” yönetmen monitörü; Bebob Lux LED ışık kiti; Blackmagic ATEM TV Studio Pro 4K gibi çeşitli kameralar ve çok miktarda tamamlayıcı donanımı çalıştırmak için Titon 90 ve 150 V-Mount bataryalar kullanmaya başladı. Titon bataryalarda en beğendiği özellik, kaç dakika batarya ömrü kaldığını tam olarak gösteren dijital ekran. Bu özellikle çok enerji tüketen kameralar kullanılırken ve canlı televizyon haberleri çekerken önemli. 

Kısa süre önce Birleşik Krallıktaki Channel 4’da canlı yayınlanan 30 dakikalık çekim, her ENG ekibi için endişe edici bir tür çalışmaydı. John sadece ekrana bakarak tek bataryayla çekimi tamamlayabileceğini biliyordu.

Ne kadar batarya gücü kaldığı konusunda endişelenmek zorunda değildim çünkü ekran bana tam olarak gösteriyordu. Şarj durumunu gösteren çubukların kaç dakika anlamına geldiğini merak etmem gerekmiyordu. Titon size ne kadar dakikanız kaldığını söylüyor. Bu özellikle sahada ulusal ölçekte canlı haber çekerken bana güven veriyor.

John, Channel 4 çekiminde Titon 150 batarya ile Sony FS7 kamerasını ve Atomos Shogun Flame harici monitörünü çalıştırdı.

Bir uzun metrajlı film projesinde John bundan daha fazlasına enerji sağladı. Bu çekimde Titon 90 harici bir uzak monitörü çalıştırırken, Steadicam’in altındaki Titon 150 Steadicam, kamera, bir uzaktan odaklama kiti, Steadicam monitör ve bir Teradek vericiye enerji sağladı. 

Steadicam kullanmadığı zaman John’un tercih ettiği tripodlar Sachtler flowtech75 ve flowtech100 oluyor. flowtech75 ve flowtech100 tripodlarla Titon bataryaların kombinasyonu, telekom şirketi Openreach için bir dizi tanıtım çekiminde John’a hizmet etti. 

John’un Titon bataryalarda beğendiği diğer bir özellik, USB portu. John flowtech’in tutma yerinden hoş odak ayarları yapabilmek için harici kablosuz uzaktan odaklama kitine enerji sağlayabiliyor. Kitin sık şarj gerektiren dahili pilini kullanmak yerine sürekli enerji akışı için denetleyiciyi ve motoru Titon’un USB portuna bağlıyor. USB portunu, uzaktan takip ve kamera denetimi için araç setinin vazgeçilmez bir parçası haline gelen telefonunu şarj etmek için de kullanıyor. 

Anton Bauer ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.