Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ALEXA Mini LF ve ARRI Signature Prime Lenslerle Justin Bieber Klibi
ALEXA Mini LF ve ARRI Signature Prime Lenslerle Justin Bieber Klibi
26.04.2020 15:11

Görüntü Yönetmeni Michael Dwyer, ALEXA Mini LF ve ARRI Signature Prime lenslerden oluşan çok yönlü kamera kombosunun yardımıyla Justin Bieber’in yeni Intentions klibinde belgesel ve sinema tarzlarını bir arada kullandı. 

Dwyer Bieber’in YouTube orijinal dizisi Seasons çekiminin ortasında ALEXA Mini’den ALEXA Mini LF’e geçerek alışılmamış bir karar verdi. “10 bölümlük dizide A kamerasında her şeyi Mini ile çekerken Mini LF’e geçerken, dar yan açıda Mini kullanmaya devam ettik. Hep Signature Prime lenslerle çekim yaptık, o sabit kaldı.

Geçmişte Dwyer ile ekibi birçok üst düzey müşteri ve yıldızla projelerde çalıştı, ama Intentions klipinin izlenme miktarının şok edici olduğunu söylüyor. 

Öncelikle orta formatta fotoğrafların estetiğine benzeyen büyük format, büyük sensor ve uzun lensin geniş görüş açısının aradığım estetik olduğunu hissettim. Ama daha önemlisi, Signature Prime’ların sunduğu eşsiz odak uzunlukları çok ilgimi çekiyordu. Başlangıçta beni cezbeden bu oldu, ama bu lensleri kullanmaya başladıktan sonra cilt tonlarını ve genel olarak renkleri sunmasından etkilendim.

İster belgesel ister bilim-kurgu olsun, hayalim her zaman çektiklerime üst düzeyde otantiklik ve doğallık kazandırmak oldu. Changes albümü için Apple Music üzerindeki görsellerin doğası bu ruhu taşıyor. Intentions için Justin ve videoda çektiğimiz kadın kesinlikle kameranın, donatımın ve ekibimizin çevik olmasını gerektirdi. Çok fazla ağırlık ve hantallıkla çalışırken otantik, doğaçlama anlar yakalamak imkansız. Ama bu çalışma için kamera asistanlarıma teşekkür etmeliyim. Local 600’den Birinci Kamera Asistanım Rachel Dusa ile çalıştığım için şanslıyım; sürece kendi sihrini kattı, her anın enerjisiyle hareket etmemi ve ilerlememi sağladı.” Kısaca Dwyer kameradan memnun kaldı. 

Dwyer Signature Prime lenslerin sundukları benzersiz odak uzunluklarının kendisine cazip geldiğini söyledi.

ARRI kameraları her zaman sevdim, çünkü renkleri başka hiçbir kameranın yapamadığı bir şekilde yakalıyorlar. Mini LF’e geçmem de buna dayanıyordu. Mini LF’te beni etkileyen, ayrıntılardaki artıştı, ve bence sensörün renkleri almasında farklı bir şey var, en azından Dijital Görüntü Teknisyeni John LJ Kim ile yaptığımız testler bunu gösteriyor. İkimiz de Mini’deki gelişmelere hayran kaldık. Geri dönmek zor.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.