Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Atomos Ninja V 5” 4Kp60 HDR Monitör ve Kaydedici
Atomos Ninja V 5” 4Kp60 HDR Monitör ve Kaydedici
28.03.2022 12:43

Ninja V ile kameranın dahili sıkıştırma ve zaman sınırları olmadan doğrudan kameranın sensöründen HDMI 2.0 yoluyla 4K 10 bit HDR görüntüler; bu özelliğe sahip kameralarla 4K 12 bit RAW görüntüler yakalanabiliyor. Bir 1TB AtomX SSDmini ile birlikte artık tek bir sürücü üzerinde 150 dakikaya kadar 4K ProRes kayıt yapılabiliyor. Tamamlandığında kurguya hazır ProRes, ProRes RAW ve DNxHR kayıtlar uygun maliyetli SSD sürücüler üzerinde saklanıyor. 

Ninja V + ProRes RAW

Fotoğrafçılar uzun zamandır RAW formatın avantajlarından haberdarlar. Artık Nikon Z6 ve Z7 kullanıcıları da RAW’ın gücünü hareketli görüntülerde de elde edebiliyorlar. Ninja V ile Apple ProRes RAW görüntü çekimi, mümkün olan yüksek kalitede görüntümün eksiksiz denetimini sağlıyor. Maksimum dinamik aralık, renk doğruluğu ve ayrıntılar korunurken, aynı zamanda maksimum yaratıcılık için görüntünün her şeyi hassas ve kusursuz şekilde denetlenebiliyor. Renkler kolayca eşleştirilebiliyor ve fazladan kaydedilen bilgiler sayesinde çekimlere post prodüksiyonda kolayca müdahale edilebilmesi, özellikle VFX çekimlerinin renk derecelendirmesi için kullanışlı.

Küçük boyutlu monitör ve kaydedici

Yeni Ninja V 1000 nit çıkış veren, harika parlaklıkta, 5.2 inç 10 bit bir HDR monitör sunuyor. Maksimum dayanıklılık gözetilerek üretilen zarif alüminyum gövdesi, sadece 360 gram ve 25mm kalınlıkta olup, her türlü kamera donatımına kolayca takılabiliyor. 

HDR/SDR mükemmelliği

Ninja V, Log/PQ/HLG sinyallerinden gerçek zamanda 10+ dinamik aralık adımı görüntülüyor. Uçtan uca yansıtmayan ekran üzerinde görüntüler günışığında net görülebiliyor. Ninja V her defasında mükemmel renk doğruluğuyla kalibre edilebiliyor ve HDR veya SDR TV oynatabiliyor.

4K HDR oyun kaydı

Ninja V oyun geliştirme testleri, asıl gösterimden önceki ön sürümlerin kaydı ve meraklıların yeteneklerini açığa çıkarmaları için ideal bir ürün.

Cep boyutunda oynatım

Atomos kusursuz kurulum ayarları ve tek dokunuşla çalıştırma ile her defasında çok iyi kayıt yapmayı garantiliyor. Elbette bir kayıt kontrol edilene dek tamamlanmış sayılmaz; Ninja V hızlı gözden geçirme için hemen oynatım, ağır çekimde oynatma ve kare-kare analize imkan veriyor. 

Kurgulayın, rötuş yapın ve yükleyin

Ninja V dosyaları hemen Mac veya PC bilgisayarınızda kullanıma hazır hale geliyor. Final Cut Pro X, Adobe Premiere ve Avid Media Composer’da doğrudan kurguda aramak için kayıt sırasında etiket eklenebiliyor. 

SSDmini

7mm yükseklikte ve 80mm uzunluktaki yeni AtomX SSDmini, klasik SSD’lerden %20 daha kısa ama yine de SATA III konektör diğer Atomos kaydedicilerle geriye dönük olarak uyumlu. 

Sınırsız genişletme

Görüntü, ses ve enerji giriş-çıkışı için çift yönlü yüksek hızlı genişletme portu dağıtım bağlantısı, modülerlik sağlıyor. Atomos kullanıcıların her türlü eski ve geleceğin kablosuz veya kablolu görüntü standardına uyarlayabilmeleri için AtomX’i üretti. Genişletme sistemi sonsuz ölçeklendirme sağlıyor. 

Atomos ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.