Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Aslan Kral Müzikali ARRI Multicam ile Kaydedildi
Aslan Kral Müzikali ARRI Multicam ile Kaydedildi
26.04.2020 18:02

Aslan Kral (The Lion King) müzikalinin kaydı, dört AMIRA ve bir ALEXA Mini içeren beş kameralı bir ARRI Multicam System ile yapıldı. Canlı bir teatral gösterinin oldukça sinematik bu yöntemle kaydedilmesi, Disney için bir ilk oldu. Performans 1.000 kişilik salonda 19 metre bir ekranda sanatseverlere izletildi. 


Yönetmen Julie Rohart (solda) bir kamera kurulumu hakkında konuşuyor. (Copyright © Valentin Desjardinsi / Disney)

Yönetmen Julie Rohart şunları söyledi: “Bu bir müzikali tamamen ARRI kameralarla ilk çekişimdi, ama AMIRA ile ALEXA Mini’yi iyi biliyorum, belgesellerde, reklamlarda ve tanıtımlarda çok kez kullandım. Yumuşak ve doğal görünümlerini değerli buluyorum; renklere bol dinamizm katarken, doygunluk sorunları yaratmıyorlar. Sonuçlar asla aşırı parlak değil. Bu Aslan Kral gibi çok renkli bir gösteri için önemliydi. Müzikalin yaratıcılarının çalışmasını aslına sadık olarak üretecek ideal kamera sistemi olduğunu biliyordum. ARRI ile çekimi öneren Disney için de tercih edilen araçtı.” Disneyland görüntü-ses bölümü kayıt için önceden iyi hazırlandı. Farklı kameralar arasında karşılaştırmalı testler yapıldı, ve iş akışları özenle hazırlandı. Disneyland Paris Yapım Yöneticisi ve projenin teknik koordinatörü Pierre Maveyraud açıkladı: “Çok uzun zamandır bir ARRI deneyimi yaşamak istiyorduk. 2012 yılında AMIRA Multicam ile Stade de France’daki Coldplay konserinin kaydından çok ilham almıştık; kameranın dijital olmayan sunumu, gölgelerdeki ve ışıklardaki ayrıntı düzeyi, sinematik görüntüsü. ARRI ile başlangıç yapmak için doğru projeyi bekliyorduk.


Kayıt 1.175 kişilik yeni Frontierland Theater’da yapıldı. (Copyright © Valentin Desjardinsi / Disney)

Çekimi yöneten AMP Visual TV, AMIRA ve ALEXA Mini’li ARRI Multicam ile çekime alışkın. AMP Visual TV Görüntü Operasyonları Müdürü Oliver Bardet şunları söyledi: “ARRI kameraların özel yanlarından birisi, uzaktan kumanda yetenekleri. Denetim odasından bütün menüleri canlı olarak kullanabilmemiz, operasyonlar sırasında önemli bir avantaj.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.