Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Covid-19 Zamanında Primestream Xchange Media Cloud ile İş Akışları Devam Ediyor
Covid-19 Zamanında Primestream Xchange Media Cloud ile İş Akışları Devam Ediyor
20.04.2020 18:04

Medya yapımcılığına yönelik varlık yönetim ve otomasyon yazılımı çözümleri sağlayan Primestream, Xchange medya varlık yönetim (MAM) platformunun %100 bulut tabanlı sürümü olan Xchange Media Cloud çözümünü sunuyor. Xchange Media Cloud birkaç saatte kurulup dünyanın her yerinden kritik medya varlıklarını depolamak, erişmek, hazırlamak ve yönetmek gereksinimi duyan uzaktaki çalışanlar için çalışır hale geliyor. Covid-19 pandemisinin sonucu olarak uzaktan iş akışlarına hızla adapte olmak zorunda kalan medya kuruluşları ve içerik yaratıcıları için ideal bir çözüm.

Primestream CEO ve Başkanı Claudio Lisman şunları söyledi: “Gittikçe daha fazla personelin evden çalışmak zorunda kalması ve normal medya iş akışlarıyla bağlantılarının kesilmesi nedeniyle kurumların video bölümleri zor günler yaşıyor. Xchange Media Cloud ile kurumsal düzeyde Xchange MAM’ın güçlü işlevlerini uzaktaki iş istasyonlarına götürüyoruz. Uzaktan katkı yapan kişilerin içeriklere, projelere ve yaratıcı araçlara kolayca erişmelerini sağlayan Xchange Media Cloud, engelleri ortadan kaldırıyor ve görüntü prodüksiyon tedarik zincirinde devamlılığı garantiliyor. İşe hızla ve kolayca başlanabiliyor; ekipler kurup hızla çalışabiliyoruz.

Haber yayın, kurumsal video ve diğer medya operasyonlarındaki görüntü, ses, grafik, yaratıcı ve görsel efekt ekiplerine yönelik Xchange Media Cloud, baştan sona eksiksiz bulut prodüksiyon iş akışları sağlıyor. Sistem kurulumları Primestream tarafından desteklenen medya ekipleri, kendi işleri üzerinde odaklanarak üretken kalabiliyorlar.

Bulut tabanlı çözüm  Premiere, After Effects ve Photoshop gibi Adobe Creative Cloud yazılım uygulamalarıyla bütünleşebildiği için, ekipler istedikleri yerden içerik tarayabiliyor, arayabiliyor, kurgulayabiliyor ve organize edebiliyorlar. 

Buluttaki kayıt modülleri ve Primestream Workflow Server ile bir araya getirildiğinde Xchange Media Cloud HLS, NDI, RTSP gibi gelen canlı bulut akışlarının kaydedilmesini ve izlenmesini sağlıyor. Gelen sinyallerin XDCAM, AVC, H.264, ProRes, HEVC gibi istenen ev formatına gerçek zamanda kod dönüşümü ile birlikte bu yetenek sayesinde yayıncılar ve prodüksiyon ekipleri bulut akışlarıyla, SDI veya taban bant kaynaklarla çalıştıkları şekilde çalışabiliyorlar.   

Mevcut müşteriler kendi Xchance kurulumlarına Xchange Media Cloud’ı kolayca ekleyebiliyorlar. Yeni müşteriler için çözüm uzaktan görüntü prodüksiyon iş akışları kurma yönündeki acil ihtiyacı çözüyor. Bununla birlikte, Xchange Media Cloud üç ayda modası geçecek, kalıcı olmayan bir çözüm değil. Bir medya operasyonunun bulut tabanlı iş akışlarına geçmesi için daha geniş kapsamlı, uzun vadeli bir stratejinin çekirdeğini oluşturabilir.