Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Viz Multiplay 3 İçerik Dağıtım ve Denetim Sistemi
Viz Multiplay 3 İçerik Dağıtım ve Denetim Sistemi
21.05.2020 15:34

Medya içerik yaratıcılarına yönelik yazılım tanımlı görsel öykü anlatım (SDVS) araçları üreten Vizrt, çoklu ekran içerik dağıtım ve denetim sistemi Viz Multiplay’de önemli bir güncelleme yaptı. 

Dünya çapında izleyicileri cezbetmek ve bilgilendirmek amacıyla görsel olarak çekici öyküler anlatmak için kullanılan stüdyo ekranları, yayıncılar için son derece önemli araçlar haline geldiler. Viz Multiplay 3; tek bir sistemden çok sayıda ekran üzerinde her türlü içerik tipi arasında bağımsız geçişleri destekleyerek, stüdyo monitörü denetiminin düzeyini yükseltiyor. 

Vizrt Group Sorumlu Teknik Başkanı (CTO) Gerhard Lang şöyle konuştu: “Hedefimiz her yayıncının programlarının vizyonu başarmasına, bunu yaparken eğlenmesine ve daha fazla yaratıcı özgürlükle müthiş öyküler anlatmasına imkan vermek. Viz Artist ile yapılan, daha önce bağımsız çalışan ekran denetim sistemlerinde görülmemiş bir şekilde öykü anlatım ve özgürlük katan geçişler sayesinde her ekran üzerinde canlı medya, video klipler, grafikler ve fotoğrafları serbestçe mikslemelerini sağlamak.”

Tüm medya tipleri arasında tam geçişler

Yeni Superchannel işlevi, her Superchannel için iki alt oynatıcıyla A/B iş akışı yoluyla, denetlenen her ekran üzerinde klipler, canlı sinyaller, grafikler ve resimler dahil her türlü medya arasında tüm geçişlere izin veriyor. Bu da belli kombinasyonların çalışmayacağı konusunda endişeye gerek bırakmadan daha kusursuz ve senkronize yayın sağlıyor. Yayıncılar ön ayarlar arasında birden fazla geçişler kullanabiliyor ve bir tane basit efektle sınırlı kalmayıp tamamen değiştirilebilen kişisel geçişler hazırlayabiliyorlar. 

İyileştirilen performans ve deneyim

Hataları azaltmak ve yönetmenin, sunucunun ve muhabirin tamamen görsel öykü anlatımına odaklanmaları için playout denetimi oldukça basitleştirildi. Aynı zamanda karmaşık görevlerin müşteri tarafındaki uygulamalardan çıkartılması, daha rahat bir kullanıcı deneyimi ve gelişmiş playout performansı sonucunu verdi. 

Vizrt ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 413 50 00 numaralı telefondan Arttek’i arayabilirsiniz.