Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Şampiyonluk Maçında grandMA3 Konsollar Başrolde
Şampiyonluk Maçında grandMA3 Konsollar Başrolde
21.05.2020 16:05

grandMA3 konsollar Miami Hard Rock Stadium’da ilk kez Super Bowl devre arası programında kullanıldılar. grandMA2 konsollarla birlikte görüntü unsurlarını, sahne efektlerini ve yaklaşık 65.000 seyircinin taktığı bileklikleri denetlediler.

2019 Super Bowl LIV Pepsi Halftime Show gösterisinde Shakira ve Jennifer Lopez ana sahnede yüksek enerjileri ve çift dilli performanslarıyla çok konuşuldular.

Son on yıldır devre arası programların aydınlatma yönetmeni olan Jason Rudolph, gösterideki tüm görüntü unsurlarını ve LED ışıkları denetlemek için bir çift grandMA3 ışık konsolu ve dört adet grandMA3 sinyal işleme ünitesi M kullandı.

Earlybird Visual LLC’den Eric Marchwinski bir grandMA2 konsol üzerinde Rudolph ile birlikte PixMob’u programladı ve böylece Rudolph gösteri sırasında kalabalığın bilekliklerini çalıştırmaya başlatabildi. Montreal’deki kitlesel aydınlatma şirketi PixMob, çok güçlü ve Canlı müzikle senkronize aydınlatılan bileklikler sayesinde seyircilerin kendilerini gösterinin bir parçasıymış gibi hissetmelerine yardımcı oldu.

Yapım tasarımcısı Adam Biscow sahne efektlerinin tümünü denetlemek için iki adet grandMA2 light kullandı. Yirmi iki adet cryo ünitesi ana sahnenin etrafına monte edildi; ana sahne ve diğer sahnelere sis ve duman efektleri kuruldu. FOH alanından fiber kablolarla alanın üzerinde ve etrafındaki çeşitli konumlara beslendiler. 

grandMA3 light

grandMA3 light konsol, serinin en güçlü modeli. Güç ve fiziksel boyutun ideal kombinasyonunu sağlıyor. grandMA3 light en üst düzey ve yoğun yapımlar dahil her türlü yapıma uygun, çok yönlü bir aydınlatma konsolu.

60 adet fiziksel playback, 16 tane atanabilen x tuşu ve özel amaçlı bir master playback kısmı olan grandMA3 light konsol, çok miktarda playback seçeneği sunuyor.

Dev çoklu dokunmatik ekran, programlama araçlarına anında erişim sağlıyor ve özel gereksinimlere göre tamamen yapılandırılabiliyor. İki letterbox ekranı bağlama duyarlı ve grandMA3 light konsolun playback ve kodlayıcı donanımları için geri bildirim ve opsiyonlar sağlamaya ayrılmış.

grandMA3 sinyal işleme birimi M

grandMA3 sistemi, grandMA3 sinyal işleme birimleri eklenerek kolayca genişletilebiliyor. grandMA3 sinyal işleme birimi M genel grandMA3 sistemini 4.096 parametreyle büyütüyor ve sistem tasarımcısına aydınlatma denetim sistemini küçük adımlarla genişletme imkanı veriyor. Kare senkronizasyonu hesaplama için güçlü CPU’nun anı sıra, grandMA3 sinyal işleme birimi M mevcut grandMA2 sistemlerini 4.096 parametreyle genişletmek için ayrıca bir Mode2 sunuyor.

grandMA3 sinyal işleme birimleri kabin rafı montajlı tasarlandılar ve tüm modellerin sadece 2RU olması turne çözümleri için verimli. Her modelde tüm ağ boyunca kare senkronizasyonlu DMX çıkışı için 8 adet DMX çıkışı var. grandMA3 xPort Node eklenerek ek kare senkronizasyonlu DMX çıkışları elde etmek mümkün.

Daha büyük sistemler için grandMA3 sinyal işleme birimlerini parametre genişletme için merkezi bir konumda tutup, kare senkronizasyonlu DMX verilerinin çıkışı ve dağıtımı için grandMA3 xPort Node’ların kullanılması öneriliyor.

MA Lighting ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan A+SF’yi arayabilirsiniz.


Fotoğraflar: © Ish Zendejas