Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Dalet Çözümleri DPP 2020 Güvenlik Sertifikası Aldı
Dalet Çözümleri DPP 2020 Güvenlik Sertifikası Aldı
25.06.2020 12:41

Yayıncılar ve içerik profesyonelleri için çözümler ve hizmetler sağlayan her zaman en yüksek güvenlik standartlarını uygulayan Dalet, DPP Committed to Security program altında DPP Security Marks for Production and Broadcast güvenlik sertifikası almaya hak kazandı. Bu kazanım tüm Dalet ürünlerinin ve çözümlerinin Ar-Ge, kod güvenliği ve operasyonel önlemler bakımından katı DPP siber güvenlik pratiklerine göre geliştirildiğini, yapılandırıldığını ve kurulduğunu belgeliyor. 

DPP uygunluğunu ve güvenlik girişimlerini ilk benimseyenlerden Dalet ile artık Dalet’in bir parçası olan Ooyala, 2014 yılından bu yana sertifikasyon ve güvenlik girişimleri üzerinde DPP ile birlikte çalışıyorlar. Şirket 2018 yılında ISO/SEC 27001:2013 sertifikasını da kazanarak, Dalet dahili geliştirme süreci, ürün serisi ve pratikleri üzerinde en yüksek güvenlik pratiklerini kazandı. 

Dalet Genel Müdür Vekili Rami Pinku şunları söyledi: “Dalet’te güvenlik her zaman çok önemli olmuştur. Medya kuruluşları operasyonlarını hızla evden çalışma senaryolarına imkan verecek şekle dönüştürürken, müşterilerimiz için güvenlik daha da üst düzeyde bir aciliyet kazandı. Endüstride en iyi uygulamalarla benimsenecek yüksek güvenlikli çözümler geliştirme ve sağlama konusundaki kararlılığımız her zamankinden daha güçlü. Dalet güvenlik süreçleri çözümlerimizi geliştirmeye başlamamızdan teslim etmemize kadar devam ediyor. Kurumsal düzeyde iş akışı çözümlerine yatırım yapan medya kuruluşları açısından ana ölçüt oldukları için, DPP’nin güvenlik işaretlerini çözümlerimize kazandırmaktan gurur duyuyoruz.

DPP güvenlik işaretlerini almayı başarması Dalet’in tüm çözüm serilerinde en iyi siber güvenlik uygulamalarına bağlı kalma ve bu konuda çalışma vaadini gösteriyor. Kurumsal yapımlardan OTT hazırlamaya ve tamamlanan varlıkların dağıtımına kadar kullanıcı iş akışlarına güç katan Dalet’in resmi DPP onaylı medya tedarik zinciri ve yayın çözümleri arasında yer alan Dalet Galaxy five, Ooyala Flex Media Platform ve Dalet’in en son SaaS (yazılım hizmeti) çözümleri, Dalet StoreFront, Dalet Media Cortex ve Dalet Galaxy xCloud, tesislerde ve bulut ortamında güvenli, hibrid ve ölçeklendirilebilir iş akışları sunuyor.   

DPP Dağıtım ve Gelişim Başkanı Rowan de Pomerai yorum yaptı: “DPP’nin hem yayın hem de yapım için Committed to Security işaretiyle ödüllendirmesinden mutluyuz. Ooyala Flex Media Platform ile yaptıkları harika çalışma üzerine inşa edilen tüm Dalet ürünlerinin artık güvenlik kılavuzlarımıza uygun olarak geliştirilmeleri,  ileriye dönük düşünen şirketler topluluğunun bir parçası olmaya devam ettikleri anlamına geliyor ve en iyi siber güvenlik uygulamalarına bağlı kalacaklarını ve daha güvenli bir medya tedarik zinciri oluşturmakta üzerlerine düşeni yapacaklarını gösteriyor.” 

DPP  teknoloji sağlayıcıların ilerlemeleri, gelişmeleri ve en iyi güvenlik pratiklerine bağlı kalma ilkelerini göstermelerine yardımcı olmak için 2017 Ekim ayında Committed to Security programını başlattı. Katılımcılar yapım kategorisinde politikalar ve işlem basamakları, fiziksel güvenlik, arıza planlama, onarım yönetimi, IT güvenliği, iş devamlılığı ve diğer alanlarda; yayın kategorisinde belgeleme, test, yetkilendirme ve kontrol alanlarında özel olarak uygulanan zorlu kontrol setleriyle değerlendirildiler. 

Dalet ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.