Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Etkileşimli YouTube Oyun Programı Quizuna İnternetten Canlı Yayını için ATEM Mini Pro Kullanıyor
Etkileşimli YouTube Oyun Programı Quizuna İnternetten Canlı Yayını için ATEM Mini Pro Kullanıyor
25.06.2020 12:44

Blackmagic Design, geçtiğimiz günlerde ilk kez yayınlanan “Quizuna” adlı etkileşimli söyleşi ve yarışma programının yayınlanmasında, ATEM Mini Pro canlı yapım switcher’inin kullanıldığını duyurdu. Japonya’da YouTube’de bir ilk olan program, Japon Hollywood oyuncusu Ikumi Yoshimatsu tarafından sunulmakta ve “Ikumi’s Voice” adlı YouTube kanalında haftada birkaç kez yayınlanmaktadır.

Program için fikir, Yoshimatsu ve RIM Entertainment’te yapımcı olan partneri Matt Taylor Tokyo’da karantinadayken ortaya çıktı. İkili; eğlenceli ve eğitimsel bir ortamda izleyicilerin başkalarıyla etkileşim kurmalarını ve birbirlerine yakın hissetmelerini sağlayacak bir canlı söyleşi ve yarışma programı oluşturmaya karar aldı. “Japoncada “bağ kurma” anlamına gelen “Kizuna” kelimesinden esinlenerek geliştirilen “Quizuna”, dünyanın her yerinden seçkin kişilerle güncel konuların ele alındığı uzaktan canlı söyleşilerin ardından, izleyicilerin katıldığı bir bilgi yarışmasına yer veriyor. Yarışmayı kazananlara hediyeler ve bakım paketleri gönderiliyor.

Bu programı yapmak için ihtiyacımız olacak ekipman üzerinde düşünmeye başladığımızda, güçlü bir canlı yapım switcher’ine gereksinim olacağını biliyorduk,” diye açıkladı Taylor. “Araştırmamızı yaptıktan sonra, özellikleri ve uygun fiyatından dolayı ATEM Mini Pro’nun ideal çözüm olduğuna karar verdik. ATEM Mini Pro’yu kutusundan çıkarttıktan tam on gün sonra, ilk programımızı canlı yayınlayabildik. Bizim için kullanımı bu kadar kolaydı.

Geçmişte benzer projelerde çalıştım, fakat kullanabileceğim araçlara ilişkin kaygılarım vardı çünkü her zaman güvenilir değillerdi. Ancak, ATEM Mini Pro ve güçlü ATEM Software Control yazılımıyla, güvenirlik konusunda bir endişeye kapılmama gerek yok,” diyerek Taylor sözlerine ekledi. “Programı doğrudan ATEM Mini Pro’dan Ethernet yoluyla veya üzerinde çalıştığımız bölüme bağlı olarak USB üzerinden çıkararak internette yayınlayabilmenin sağladığı esneklik harika. Buna ek olarak, ATEM Software Control yazılımı ve çoklu görüntüleyici de gerçekten olağanüstü.

ATEM Mini Pro’nun, internet yayınını doğrudan kaydetme kapasitesi, “Quizuna”nın iş akışı için de çok önem kazandı.

Araya yerleştirebileceğimiz kamera görüntülerini doğrudan kaydedebilmemiz ve istediğimiz an yayına koyabilmemiz, yapım sürecini son derece etkili hale getirdi. Önceden kurguladığım öğelerin yanı sıra, program esnasında gerçek zamanlı olarak kurguladığım öğelerin de görüntü miksajını yapabiliyorum. Farklı dillerde uzaktan canlı söyleşiler yapmak, hızlı bir kurgu veya ara görüntü için, bazen hızlı çekim tekrarları gerektiriyor. ATEM Mini Pro ile, sohbetin ortasında bir söyleşiyi durdurma, bir düzeltmeyi kaydetme ve kimse fark etmeden onu yayına sokma imkanım var, çünkü yayındaki gecikme payı çok kısa.

Çok kısıtlı bir alana ve kaynaklara sahip olduğumuzdan, ATEM Mini Pro’nun kompakt boyutu ve tasarımı da çok avantajlı oldu. “Standartları dönüştürülmüş dört adet HDMI girişine üç tane kamera ve bir MacBook Pro’yu doğrudan bağlayabildik ve fazladan bir çeviriciye ve adaptöre ihtiyaç duymadan, kesintisiz bir şekilde internetten yayın yapabildik.” diye devam etti Taylor.

Henüz Tokyo’dayken, Taylor ve Yoshimatsu için “Quizuna” büyümeye devam ediyor.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.