Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NASA Astronotlarının Yolculuğunda LiveU HEVC Teknolojisi
NASA Astronotlarının Yolculuğunda LiveU HEVC Teknolojisi
25.06.2020 13:05

LiveU, astronotlar Robert Behnken ile Douglas Hurley’in Kennedy Uzay Merkezinden bir Falcon 9 roket üzerinde fırlatılarak başlayan SpaceX Crew Dragon uzay gemisindeki yolculuklarının canlı yayınında NASA TV’ye yardımcı olmaktan gurur duyuyor. Bu tarihi olay, neredeyse 9 yıl sonra Uluslararası Uzay İstasyonuna ilk kez ABD’den astronot gitmesi nedeniyle önemli. NASA TV ekibi astronotların bekleme alanından roket gemisi fırlatma yastığına gidişlerini ve ardından fırlatmayı belgelemek için bir LiveU LU600 4K HEVC saha ünitesi kullandı. IP içerik yönetim ve dağıtım çözümü LiveU Matrix, bu büyük fırlatmayı yayınlamak için Central Florida Media Committee tarafından sağlanan çok yere konumlandırılmış havuz kameraların görüntülerinin dünya çapında yayınlanmasına destek oldu. 

LiveU Amerika Başkan Yardımcısı Mike Savello şunları söyledi: “Kritik canlı etkinliklerin en yüksek kalitede canlı görüntülerini dağıtan LiveU, NASA ve diğer devlet kurumları için çok değerli bir kaynak olduğunu kanıtladı. NASA TV’nin astronotların yakından ve kişisel görüntülerini izleyicilerine ulaştırmasına yardımcı olduk. LiveU Matrix sayesinde küresel medya yayıncıları NASA TV’nin görüntülerini ek canlı kamera sinyalleriyle birlikte kullanabildiler.

LiveU Matrix sosyal mesafe gereksinimlerinin stresini alıyor

Sosyal mesafe konusunda eyalet ve federal gereksinimler Kennedy Uzay merkezinde fırlatmayı çeken muhabir sayısını azalttı. 

LiveU Matrix isteği, önemli etkinliklerin havuz yapımları için medya şirketleri tarafından 10 yıl önce kurulan Central Florida Media Committee konsorsiyumundan geldi. Organizasyon dinamik bir fırlatma yayını sağlarken NASA basım merkezinde sosyal mesafe kurallarına sıkı sıkıya uyacak bir çözüm gerektirdi. LiveU Matrix tüm küresel yayıncılara çok kameralı canlı görüntüleri alıp kendi yayınları için istedikleri gibi özelleştirme imkanı veriyor.

LiveU ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.