Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Günlük Çekimlerin Kurguya Gönderimi İçin latakoo Dailies İş Akışı
Günlük Çekimlerin Kurguya Gönderimi İçin latakoo Dailies İş Akışı
24.06.2020 15:02

Yayın yapım endüstrisine yazılım çözümleri geliştiren latakoo, yapım firmalarına yönelik yeni latakoo Dailies hizmetini sunuyor. Bu günlük çekim iş akışı sayesinde görüntü uzmanları günlük çekimleri çekildikleri yerden hızla kaydedip kurgu için post prodüksiyon şirketlerine aktarabiliyorlar. Avid Media Composer kullanan ekipler için en iyi duruma getirilen bu latakoo iş akışı, görüntü dosyalarının Avid kurgu sistemlerine daha hızlı aktarılmalarını sağlayarak, kısa sürede yetiştirilmesi gereken çalışmalarda post prodüksiyon süresinden kazandırıyor.

 latakoo’nun bulut tabanlı platformu, bağlantı ve dosya boyutu ne olursa olsun herhangi bir noktadan istenen yere görüntü göndermek için en hızlı, kolay ve güvenli yol olarak tasarlandı. Sistem şirketin müşterilerinin kurumsal güvenlik duvarlarına ve güvenlik standartlarına uygun olup, Avid, Dalet, Grass Valley gibi isimlerin tasarladıkları dahil yayıncıların kullandıkları varlık yönetim yazılımlarıyla kusursuz bütünleşiyor. 

Yapım şirketleri her biri yüz binlerce dolar fiyatlı varlık yönetim çözümlerine nadiren yatırım yaptıkları için, latakoo bir varlık yöneticisi gerekmeden görüntü kaydını desteklemek için bu günlük çekim iş akışını yarattı. 
            
latakoo Dailies iş akışının temellerini oluşturan şirketin bulut tabanlı sistemi sayesinde görüntü ekipleri mobil çekimler bile dahil olmak üzere bir çekimin küçük proxy dosyalarını kurgu uzmanlarına birkaç dakikada gönderebiliyorlar. Depolama ve paylaşım için patentli latakoo sıkıştırma ve yükleme süreci kullanılarak proxy dosyaları yaratılıyor ve hızla özel latakoo bulut hesaplarına yüklenebiliyor. Dosyaların görüntü kart numarası, çekim tarihi, kamera ID, proje numarası veya herhangi bir kişisel alan içeren ilgili üstverileri, aktarılan her görüntü grubu için toplanabiliyor. Yüklendikten sonra dosyalar latakoo HUB tarafından otomatik olarak indiriliyor ve paylaşımlı bir sürücünün içine yerleştiriliyor. Ardından kurgu uzmanları bu dosya gruplarını Avid’e doğru bilgileri veren ilgili üstverilerle birlikte kolayca sürükleyip Avid Media Composer’daki uygun kutuya bırakabiliyor.