Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Fransız Yayıncı Medya IP Altyapısını Yükseltmek İçin EVS Cerebrum’u Seçti
Fransız Yayıncı Medya IP Altyapısını Yükseltmek İçin EVS Cerebrum’u Seçti
25.07.2020 14:45

Yayın ve yeni medya yapımları için canlı görüntü teknolojileri sağlayan EVS, Canal+ adlı Fransız kanalının kendi içerisindeki MCR ve TX playout yönetim iş akışlarının geniş kapsamlı modernizasyonu için yeni çıkan Cerebrum denetim ve takip çözümünü seçtiğini açıkladı. Vivendi’nin sahibi olduğu Fransız üst düzey televizyon kanalı ve internetten eğlence akış hizmetleri, EVS’nin geçtiğimiz Mayıs’ta Axon’u satın almasından bu yana EVS medya altyapısı çözümü kuran ilk müşterilerden oldu.

Canal+ yayın operasyonlarını merkezileştirmek ve kolaylaştırmak için EVS Cerebrum gelişmiş yayın denetim ve izleme sistemini kuruyor. Bugüne dek en geniş Cerebrum projelerinden birisi olan yeni sistem sayesinde Canal+ eski teknolojisini yükseltecek ve yapım iş akışlarını geliştirecek.

Canal+ daha önce gelen yayın sinyalleri ve playout yönetimi için manuel operasyonlarını bütünleştirerek farklı süreçler ve denetim sistemleri yoluyla aynı anda birden fazla kanal işletebilir hale gelmişti. Fransız yayıncı mevcut operasyonlarını merkezi ve birleşik bir yayın denetim sistemiyle yükseltme ve otomatikleştirme gereği olduğunu fark etti. Bu yeni çözüm kanalın iş akışlarını otomatikleştirecek ve basitleştirecek, böylece operasyonel maliyetler düşerken operasyonların kalitesi ve güvenilirliği yükselecek. 

Canal+, EVS Cerebrum ile hem eski SDI ürünleri hem de modern IP donanımı denetleme esnekliğine kavuşuyor. EVS medya altyapısı sayesinde Canal+ gelen sinyallerin, işlenmelerinin ve yönlendirilmelerinin yönetimini optimize edecek, tamamen yeni bir iş akışı yaratıyor. Çok sezgisel kullanıcı arayüzü sayesinde Canal+ mühendisleri sistemi kendilerine özgü yapım gereksinimlerine göre uyarlayabilecekler. 

EVS ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 413 50 00 numaralı telefondan Arttek’i arayabilirsiniz.