Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Malezya’da TV Şarkı Yarışmasında TVU Networks Çözümleri Kullanılıyor
Malezya’da TV Şarkı Yarışmasında TVU Networks Çözümleri Kullanılıyor
26.07.2020 14:49

Malezya’da televizyon, radyo, dijital ve ticaret platformları üzerinde önde gelen içerik ve tüketici firması Astro Malaysia, uzaktan etkileşim yapım çözümü sağlayıcı olarak TVU Networks’ü seçti. 

Astro Malaysia izleyicileri için yeni bir realite TV şarkı yarışması programı geliştirmek istedi. Suara Viral birbirleriyle yarışan inanılmaz şarkı söyleme yetenekleri nedeniyle sosyal medyada popüler şarkıcıları gösteren, benzersiz bir haftalık program olacaktı. Suara Viral Grand Champion’ın seçimine doğru giden her bölümde farklı şarkıcı yetenekleri değerlendirmeleri için ünlülerden oluşan bir jüri davet edilecekti. Fakat COVID-19 kısıtlamaları yüzünden aynı stüdyoya gelemeyecekleri için Astro Malaysia jüri üyelerini ve yarışmacıları sanal olarak canlı yayına katabilmenin bir yolunu bulmak zorundaydı. 

Potansiyel uzaktan yapım çözümlerini araştırdıktan sonra Astro Malaysia canlı programa gereken yayın teknolojisini sağlamak için TVU Networks’ü seçti. Medya firması yarışmacıların programın yapımının tamamının yer alacağı televizyon stüdyosunda performans gösterirken, jüri üyelerinin her canlı performansı evlerinden, uzaktan değerlendirmelerine karar verdi. Sekiz jüri üyesi internet üzerinden TV stüdyosuna geri canlı iletim kameraya bağlı dizüstü bilgisayarlarındaki TVU Anywhere mobil uygulamayı kullanarak Astro Malaysia’nın jüri üyelerinin görüşlerini izleyicilerle paylaşmasına imkan veriyor. TV stüdyosundaki yapımcılar her jüri üyesi için ayrı bir uzaktan canlı izleme aracı olarak TVU Overwatch; gerektikçe yedeklik için TVU Command Center kullanıyorlar. Jüri üyelerinden gelen uzak canlı sinyallerin tümünün kod çözme ve prodüksiyon işlemleri, kabin rafına monte edilmiş bir TVU Transceiver dahil TVU çözümleri kullanılarak gerçekleştiriliyor. 

TVU Anywhere uygulaması, PiP, Split Screen, IFB ve Return Video gibi güçlü özellikleriyle bir kullanıcının istediği yerde ve zamanda hemen canlı çekim kaydedip yayınlamasını sağlıyor. TVU Anywhere’in kullanımı kolay; uygulama akıllı telefona veya dizüstü bilgisayara indiriliyor, açılıyor ve görüntü iletmeye başlanıyor. Bir WiFi bağlantısı varsa TVU Anywhere bu bağlantıyı akıllı telefonun hücresel bağlantısıyla birlikte kullanarak daha da güvenilir yayını garantileyebiliyor. TVU Anywhere ayrıca güvenilir yayın için IS+, gelişmiş görüntü sıkıştırma verimliliği için HEVC kodlama yeteneklerine de sahip.

TVU Overwatch bir stüdyoda olmak zorunda kalmadan canlı sinyallerin uzaktan izlenmelerine imkan veriyor. Canlı görüntü, istedikleri yerden 1 saniyenin altında gecikmeyle bu görüntüye erişme gereksinimi duyan belli kullanıcılara ulaştırılabiliyor. Sinyallere internet bağlantısı ve standart bir web tarayıcı kullanılarak erişilebiliyor. 

Suara Viral 2020 Haziranında yayınlanmaya başladı ve TVU çözümlerinin yardımıyla programlarını başarıyla sunmaya devam ediyor. 

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.