Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Müze Aydınlatmasında ARRI SkyPanel 360-C
Müze Aydınlatmasında ARRI SkyPanel 360-C
26.07.2020 17:39

Tanınmış aydınlatma tasarımcısı Brandon Stirling Baker, gerçek bir modernizm anıtı olan Frank Lloyd Wright’ın Solomon R. Guggenheim Museum’un avlusunun ışıklandırılmasını gerçekleştirdi. Bu proje için “çok güzel, başka bir dünya hissi veren bir deneyim” yaratmak için 2 adet ARRI SkyPanel 360-C LED seçti. 

Brandon Stirling Baker bale, opera ve tiyatrolarda çalışan ödüllü bir aydınlatma tasarımcısı.  Çalışmaları  New York City Ballet, San Francisco Ballet, Hong Kong Ballet, Miami City Ballet, Boston Ballet, Joffrey Ballet, Houston Ballet, Pacific Northwest Ballet, Dutch National Ballet, Semperoper Dresden, Staatsballett Berlin, Pennsylvania Ballet, ve Alvin Ailey American Dance Theater gibi sanat merkezlerinin repertuarlarında görülebiliyor. 2018 yılında Baker Boston Ballet’in ışık yönetmeni olarak atandı. . 

The Guggenheim Works & Process konser serisi, büyüleyici bir yerde canlı müzisyenleri ve dünya kalitesinde dansçıları izleyen geniş kalabalıkları kendisine çekiyor. Photo: ©️ Robert Altman

Baker, Solomon R. Guggenheim Museum’daki aydınlatma çalışmasından bahsetti: “Dairesel planlı ve kubbeli bu binaya bir saat içinde asılacak, odaklanacak ve gösteriye başlanabilecek, esnek ve hafif bir düzen tasarlamak zorundaydım. Dairesel mekanın 360 derecesinin tamamını kullanacak, dansçılar, müzisyenler ve vokalistlerle Canlı bir konser verilecekti ve prova için zaman yoktu. Tüm gösteri aslında performans sergilenirken izleyicilerin önünde tasarlandı.

Bu proje için kullanıcı dostu, renk verimli, son derece parlak, kısa sürede kolayca kurulabilen bir ışık kaynağı bulmak önemliydi. SkyPanel serisinde en sevdiğim şey, bu ışık kaynaklarının gerçek hayattan daha muhteşem be güzel bir ışık kalitesi üretmeleri. Guggenheim Museum gibi bir yerde çalışırken, aydınlatmanın bu boyuta denk olması gerekiyor ve bu önemli uygulama için güvenebileceğim tek ışık kaynağının SkyPanel 360 olduğunu biliyordum. Bu kaynağın son derece yumuşak kenar aydınlatmasının da hayranıyım.

Projede SkyPanel’in etkileyici renkleri için mode 9, RGBW renk modunu kullandım. Tek bir SkyPanel 360 ile tüm müzeyi aydınlatabildiğimi keşfettim. Alanın daha fazlasını aydınlatmak için sonuçta iki ışık kaynağı kullandım ama tek bir kaynağın bu gücünü görmek etkileyici idi.

ARRI SkyPanel bale, opera ve tiyatro çalışmalarımda en sevdiğim ışık kaynağı. SkyPanel S60, S30 ve S360’ı Opera Philadelphia, Cathedral of St. John the Divine, Boston Ballet William Forsyth ve Lincoln Center’ın New York Public Library Galası gibi birçok mekana özel projede kullandım.

Baker, The SkyPanel olmasaydı neler yapamayacağı sorulduğunda şu yanıtı verdi: “The SkyPanel fotometrisi, kapsamı, renk kalitesi ve yoğunluğu, bugün piyasada olan başka hiçbir ışık kaynağına benzemiyor. Geniş alanları aydınlatabilen tek bir ışık kaynağına sahip olabilmek, bir tasarımcı olarak rüyamı gerçeğe dönüştürdü.

ARRI SkyPanel 360-C LED yumuşak ışık New York Guggenheim Museum’daki kubbenin altında. Photo: ©️ Robert Altman

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.