Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Aviteng, Katar 2022 Dünya Kupası Stadyumları için Belden ve IVOX ile Birlikte Çalıştı
Aviteng, Katar 2022 Dünya Kupası Stadyumları için Belden ve IVOX ile Birlikte Çalıştı
26.07.2020 17:42

Aviteng ve Katarlı iş ortağı Al Jaidah Prime Security, Katar’ın yeni simgesel stadyumlarının yayın altyapısını gerçekleştirmek üzere birlikte çalıştı.

Lusail Stadyumu 

Katar’ın başkenti Doha’nın yaklaşık 15 km kuzeyinde yer alan Lusail City, parklar, marinalar, işletmeler, tema parkı ve 2022 FIFA Dünya Kupası Katar stadyumlarından birine sahip (200.000 kişiye ev sahipliği yapacak). 80.000 koltuk kapasiteli Lusail İkonik Stadyumu (veya Lusail Ulusal Stadyumu), açılış töreni ve maçı, turnuva boyunca maçlar ve ana etkinliğin zirvesi olan 2022 FIFA Dünya Kupası finali ve kapanış törenine ev sahipliği yapacak.

Stadyumun yayın altyapısı toplam 84 adet BCP (yayın bağlantı kabini) ile tasarlandı.

Dünya Kupası’ndan sonra 40.000 kişilik bir stadyumda yeniden yapılandırılması planlanıyor. Fazla oturma alanı kaldırılacak ve binanın diğer bölümleri mağazalar, kafeler, atletizm ve eğitim tesisleri ve bir sağlık kliniği ile ortak bir alan olarak yeniden tasarlanacak.

Ras Abu Aboud Stadyumu 

Dünyadaki ilk sökülebilir, taşınabilir ve tekrar kullanılabilir stadyum olması açısından eşsiz bir yapı olarak gerektiğinde sökülebilen ve tekrar monte edilebilen nakliye konteynerlarına dayanarak tasarlandı. Doha Limanı ve yeni Hamad Uluslararası Havalimanı’nın yakınında bulunan Ras Abu Aboud Bölgesi’nde 40.000 kişilik bir stadyum olarak inşa ediliyor.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.