Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Yeni Blackmagic Design ATEM Advanced Kontrol Panellleri
Yeni Blackmagic Design ATEM Advanced Kontrol Panellleri
26.07.2020 11:09

Blackmagic Design, tamamıyla yeni ATEM 2 M/E Advanced Panel ve ATEM 4 M/E Advanced Panel’i duyurdu. Tüm ATEM switcher’lerle çalışacak şekilde tasarlanmış, zarif tasarımlı donanım kontrol panellerinin yeni bir ailesi. ATEM Advanced Panel’ler yeterince büyük olmaları nedeniyle, en büyük ATEM switcher’ler için kullanıcının özel kontrolleri vardır. Özellikler dahilinde; 4 adede kadar M/E, özel buton etiketleri için 24 adede kadar ayrı LCD, 4 ayrı sistem kontrol LCD ekranı, 4 adet T-kolu sürgü kontrolü ve çok daha fazlası var. Yeni panel tasarımı, tamamıyla düz bir kontrol yüzeyi için hem masaüstü kullanımına hem de set içi montaja imkan tanır.

ATEM Advanced Panel’ler, ATEM Constellation’un gücünü ortaya çıkarır, çünkü kullanıcılara inanılmaz miktarda kontrol sağlayarak daha komplike efektler hazırlamalarına imkan tanır. Ayrıca, daha hoş bir çalışma biçimidir, çünkü kullanıcılar; yayın kalitesinde fiziksel butonlara, düğmelere ve T-kolu sürgüsüne sahip oldukları için switcher’deki tüm özelliklerin hepsine aynı anda ulaşabilirler.

1 M/E modelinde, 10 giriş butonuyla tek bir M/E sırası ve 1 adet sistem kontrol LCD ekranı vardır. 1 M/E’lik bir panel olmasına rağmen, kullanıcılar daha büyük switcher’lerdeki tüm M/E’leri kontrol edebilirler. Giriş butonları, kullanıcı tarafından kişiselleştirilebilen renkler ve buton etiketleri için LCD ekranlar içerir. Ayrıca, DVE için bir kumanda kolu ve T-kolu sürgüsü de vardır.

2 M/E modeli, 20 giriş butonuyla 2 M/E sırası ve her bir sıra için 2 adet bağımsız sistem kontrol LCD ekranı içerir. Ayrıca, her bir sıra, daha büyük switcher’lerde 4 adede kadar M/E’yi kontrol edebilir. Her iki sıranın ve tüm giriş butonlarının özel etiketleme için LCD’leri vardır. Her bir sırada bağımsız bir veri yolu seçme butonu da bulunur.

Devasa 4 M/E model, ATEM Constellation switcher’de bulunan özelliklerle eksiksiz olarak eşleşecek kadar büyüktür. 40 giriş butonlu 4 adet M/E sırası ve her sıra için 4 bağımsız sistem kontrol LCD içerir. Bu devasa panel, her sıradaki her bir butonun özel etiketlenmesi için bünyesinde 24 adet LCD ekran bulundurur.

ATEM Constellation, kullanıcılara en gelişmiş canlı görüntü miks iş akışını sağlamak için tasarlanmıştır. ATEM Constellation’da; kullanıcıların kaynaklarını hızla ve doğru bir şekilde anahtarlamak için kullanabilecekleri, ayrı program ve önizleme bus’ları dahili olarak bulunur. ATEM Constellation; çoklu görüntülemede veya bir aux çıkışını kullanarak kullanıcıların önizleme bus seçimini görmelerini sağlar. Sonrasında kullanıcıların tek yapmaları gereken, Advanced panelin önizleme bus’unda seçimler yapmaktır. Bu da önizleme ekranlarında belirerek, yayına girmeden önce kaynaklarını görmelerine olanak verir. Sonra, ‘cut’ veya ‘auto’ butonuna basarak kullanıcılar kaynaklarını yayına sokabilirler. Kaynakların hemen yayına girmesini istediklerinde, kullanıcılar onları program bus’ta da anahtarlayabilir.

Geçiş türlerini seçerken, bir sistem kontrol LCD ekranı o geçiş için seçenekleri gösterdiği için, kullanıcılar karmaşık menülerde gezinmeden parametrelerini değiştirebilirler. Hepsi anında hazır. Bu, görüntü miksi için kullanıcılara birçok yöntem sağlıyor. 

Ergonomik olarak tasarlanmış T-kolu kontrolü, canlı performansın bir parçası olarak kullanıcıların geçişleri kusursuz kullanmalarını sağlar! Bazen canlı bir etkinliğin verdiği duygudan dolayı, kamera operatörleri ve sanatçı ile mükemmel senkronize olması için bir geçişi kullanıcıların hissetmeleri gerekir. ATEM Constellation, bir orkestra şefi gibi performansın parçasıdır ve yapım gözler önüne serildikçe duyguyu yönlendirir.

Kumanda kolunu kullanarak öğeleri ekran içinde hareket ettirir. Tam 3 eksen kontrolü ile, silme şekillerinin X, Y ve Z konumlarını ve ATEM Constellation DVE’lerinin konumunu kullanıcılar ayarlayabiliyor. Video üzerine canlı video bindirmek için, DVE ile kumanda kolu kontrolü idealdir. Kusursuz resim içinde resim efekti için; boyutu ölçeklendirin, yukarı ve aşağı ya da sola ve sağa hareket ettirin. Ayrıca, DVE’yi hareket ettirmek üzere kullanıcılar kumanda kolunu da kullanabilir ve kendilerine özel animasyonlu DVE hareketleri için başlangıç ve bitiş keyframe ekran konumlarını girebilirler.

Her bir sistem kontrol LCD ekranında; her fonksiyon için bir buton, LCD ve programlanabilir düğme ve butonlar ile doğrudan erişimli bir klavye bulunur. Keyer’ler, geçiş seçimi, DVE ve renk üreteçlerinin yanı sıra switcher video standardı, çoklu görüntü kurulumu ve hatta giriş butonunu yeniden eşleştirme için kullanılabilen yüzlerce switcher parametresi var. Hatta kullanıcılar; 10 farklı panel kurulum ayarını kaydedip geri çağırabilir ve onları panelde depolayabilir. Bunların yanında, 2 M/E modelinde birbirinden tamamen bağımsız iki adet sistem kontrol menüsü varken, 4 M/E modelinde 4 adet bağımsız sistem kontrol LCD ekranı bulunur.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.