Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Eurovision’a Riedel Yayın Altyapısı
Eurovision’a Riedel Yayın Altyapısı
16.09.2017 10:40

Dünyanın en uzun süredir devam eden uluslararası televizyon şarkı yarışması Eurovision’da art arda 12 yıldır Riedel haberleşme ve sinyal dağıtım çözümleri önemli bir rol oynuyor. Riedel MediorNet gerçek zamanlı medya ağı, Kiev’deki International Exhibition Centre’da yapımın başından sonuna ve canlı yayınlanmasına kadar her aşamasında yedekli ve merkezi olmayan sinyal yönlendirme ve taşıma altyapısı sağladı. Riedel’in tamamen yeni Bolero kablosuz interkom sistemi, piyasaya çıktıktan sadece altı hafta sonra Eurovision’da tüm ekip haberleşmelerini yürüttü.

62 yıldır her sene yayınlanan Eurovision Şarkı Yarışması, dünya çapında 200 milyon izleyicisi ile spor dışında en çok izlenen etkinliklerden birisi. İki yarıfinal ve final olmak üzere üç yayına da Riedel, çözüm ortağı NEP Sweden AB’ye güçlü bir fiber tabanlı sinyal ve haberleşme omurgası sağladı. NEP Sweden AB EBU ve Ukrayna kamu yayıncısı UA:PBC adına yarışmanın dünya yayınının yapımını gerçekleştirdi. Yeni çıkan MediorNet MultiViewer da kullanılan yayında, 25 kişilik mühendislik ekibi etkinlikte hazır bulunarak çalıştı.

ESC 2017 Yapım Müdürü Ola Melzig şunları söyledi: “Bu yıl kusursuz bir canlı yapım için bir kez daha Riedel’a başvurduk. Riedel yine sahne sunumlarından yorumlara ve sahne arkası söyleşilere kadar gösterinin her alanında bize çözüm sağladı. Riedel cihazlarının çok yönlülüğü ve kalitesi ile arkasındaki mühendislik ekibinin uzmanlığı, 2017 Eurovision Şarkı Yarışmasını son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirmemize yardımcı oldu.

Yarışmada kullanılan Riedel MediorNet omurga, örgü topolojisinde kurulan onlarca MicroN yüksek yoğunluklu medya dağıtım ağ aygıtı ve dört MetroN çekirdek yönlendiriciden oluştu. Merkezi olmayan bu yapılandırma, yorum kabinlerindeki monitörler, ekranlar ve projektörlerin sinyalleri dahil yorumlar, interkom, sinyal dağıtımı ve radyo haberleşmeleri için tüm görüntü ve ses sinyallerine eksiksiz yedekleme sağladı. Yorum kabinlerinde birçok ülke Riedel Artist dijital matris interkom CCP-1116 yorum panellerini kullandı.

Riedel ağı ses için kritik kontrol noktaları, aydınlatma, ışık gösterisi gibi yapımdaki diğer çok sayıda unsuru da birbirine bağladı. Yayında yüz elliden fazla haberleşme paneli ve 600 analog ve dijital TETRA radyo kullanıldı. Geçen yılki gibi NEP Sweden AB’nin HD1 OB van aracı, Riedel MediorNet ve Artist dijital interkom cihazlarıyla donatıldı.

Riedel’nin alt firması DECA’nın sağladığı erişim denetim sistemi, arenaya konuk ve ekip girişini kolaylaştırarak güvenliği arttırdı ve verimli ziyaretçi yönetimi sağladı. RFID çipleri gömülü kartlarla turnikelerden geçilen sistemde, kartlar sabit ve kablosuz okuma aygıtlarından geçirildi ve RFID verileri çevrim içi veritabanı ile karşılaştırıldı.

Çözüm ortağı TPO ile çalışan Riedel, basın merkezindeki 3000 civarı muhabir için tüm anahtarlama cihazları, sunucular ve kablosuz erişim noktalarını içeren eksiksiz bir IT altyapısı da sağladı.

Riedel ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.