Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > LYNX Technik HDR Evie+ ile Otomatik ve Parçalı HDR > SDR Çevrimi
LYNX Technik HDR Evie+ ile Otomatik ve Parçalı HDR > SDR Çevrimi
19.09.2020 13:34

Modüler sinyal işleme arabirimleri sağlayıcı LYNX Technik firması, greenMachine platformu için HDR Evie+ uygulamasını sunuyor. 

LYNX Technik’in greenMachine platformuna yönelik HDR Suite sinyal işleme çözümleri (HDR Evie+, HDR Evie, HDR Static), içerikleri hem SDR hem de HDR dinamik aralıklarda yayınlamak ve arşivlemek gerektiğinde yayıncıların ve içerik yaratıcıların yüzleştikleri sorunları çözmeye yönelik. Basit olan çözüm, SDR ve HDR için iki bağımsız yapım yönlendiricisine sahip olmak, fakat bunun maliyeti yüksek ve müşteriye ve en sonunda aboneye/izleyiciye Full HDR içerik sağlamakta yetersiz kalıyor.  

greenMachine HDR işleme araçları aynı anda iki farklı dinamik aralık içeren iş akışlarının sorunlarını çözmeyi hedefliyor ve optimize edilmiş HDR’yi üst standarda çevrilmiş SDR kaynaklarla tek bir HDR yapım sürecinde bir araya getirerek, pahalı ve uzun zaman alan ikili SDR ve HDR yapımı ortadan kaldırıyor. HDR Static, HDR Evie (Enhanced Video Image Engine) ve HDR Evie+ sinyal işleme uygulamaları artık bilinen ve ödüllü LYNX Technik greenMachine donanım platformunun üzerinde çalışıyor. Bu format çevrim çözümleri sayesinde tesisler örneğin tek bir greenMachine Titan donanım modülü kullanarak dört adede kadar bağımsız 3G SDR kaynağı (sadece SDR çalışan kameralar, grafikler, tekrar gösterimler, harici sinyaller, arşivler, vb) çeşitli formatlarda HDR’ye çevirebiliyor, ve doğrudan HDR yapım iş akışının içerisine aktarabiliyorlar. Bu çevrim, HDR içeriğin optimize edilmiş HDR kameralardan doğrudan, kaliteden ödün vermeden aktarılmasını garantiliyor. İçerik müşterilere ve abonelere/izleyicilere dağıtıma/yayına/internet akışına hazır hale geldiğinde, greenMachine HDR program çıkış sinyallerinin birisini SDR’ye çevirerek, medya tesislerinin içerikleri hem HDR özellikli ekranlara hem de hala SDR içerik seyreden izleyicilere dağıtabilmelerini garantiliyor. 

LYNX Technik’in ödüllü greenMachine platformu için HDR serisine eklediği en son yenilik HDR Evie+, seviyeyi yükseltiyor. Kullandığı patentli dinamik parçalı kare-kare algoritmalarının bölgesel dinamik ton eşleştirme tekniği, 3G veya 4K HDR içeriklerin her parçasının (144 parça/kare) gerçek zamanda ayarlanmasına imkan veriyor. greenMachine HDR Evie+ uygulamasının gerçekleştirdiği parçalı dinamik çevrim, canlı spor ve haber yayınlarında tipik olarak bulunan hızlı hareket eden nesneli ve yüksek kontrastlı koşullu, yoğun ve kestirilemeyen içeriklere uygun. 

LYNX Technik’in greenMachine HDR <> SDR işleme çözümlerinin tüm serisi, çevrim, ton eşleştirme ve renk gamı için HLG, PQ, SDR ve SLog3 açık standartlarını destekliyor. Rec709, Rec 2020 ve Panasonic, Sony, ARRI, ACES, DCI-P3, RED ve BMD kamera standartları da destekleniyor.

LYNX Technik ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 274 69 10 numaralı telefondan Mavi İletişim’i arayabilirsiniz.