Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Alman Ordusunun Medyasında Türk Teknolojisi
Alman Ordusunun Medyasında Türk Teknolojisi
19.09.2020 14:07

“Yeni stüdyomuz, TV prodüksiyon kuruluşlarıyla her açıdan rekabet edebilir. Yeni araçlarımız bize kamera önünde ve arkasında tamamen yeni olanaklar sunuyor.

Bundeswehr (Almanya’nın birleşik silahlı kuvvetleri ile sivil yönetim ve tedarik makamları) eski stüdyolarını yenilemeye ve mevcut en yeni sanal stüdyo ve artırılmış gerçeklik teknolojisini üreten Zero Density ile çalışmaya karar verdi. 

Gerçek zamanlı görsel efektlerle sanal prodüksiyonu geleceğe taşıyan Zero Density, gelişmiş gerçek zamanlı kompozisyon araçları ve özel “keying” teknolojisiyle Reality Engine ürününün yaratıcısıdır. Reality Engine, sektördeki en gerçek zamanlı foto-gerçekçi 3D sanal stüdyo platformudur. Bundeswehr’in yeni stüdyosu 3 Reality Engine ve sanal tasarımların yapılması için 1 Reality Editor bulundurmaktadır. Başlangıcı korona dönemine denk gelen proje Zero Density’nin bölgesel partneri KST tarafından 3 ayda tamamlandı. Prodüksiyon için gerekli olan yüksek otomasyon sistemlerine sahip stüdyo 4K yayın da yapabilecek durumda. 

Başçavuş Arenz, “Sanal stüdyodaki üç kamerayı robotik bir sistem kullanarak kontrol edebiliyoruz. Sanal sistemle birlikte, aşırı foto-gerçekçi ve mükemmel prodüksiyon performansı mümkün.” dedi. “Artık video prodüksiyonunda sunucu ile sanal elementler arasında maksimum bir etkileşim yaratabiliyoruz.” Yeşilin içinde bulunan kişiyi üç boyutlu bir dünyanın içine yerleştirerek geleneksel sanal stüdyo yazılımlarından sıyrılan Reality Engine, gerçekçi gölgeler, yansımalar ve sanal öğelere göre konumlanma ile foto-gerçekçiliğin sınırlarını zorlamaktadır.

Bu yeni sanal stüdyo teknolojisi ile sanal ve artırılmış gerçeklik çağı Bundeswehr’in kendi medya tesisine geldi. Önümüzdeki birkaç yıl içinde kesinlikle Bundeswehr’in diğer merkezi üretim tesislerinde kullanılacak.

Daha fazla bilgi için www.zerodensity.tv adresini ziyaret edebilirsiniz.