Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Discovery’de Evertz DreamCatcher BRAVO ile Canlı Yapım
Discovery’de Evertz DreamCatcher BRAVO ile Canlı Yapım
20.09.2020 13:05

Evertz DreamCatcher canlı yapım araçları yazılımına en son katılan BRAVO’yu dünyada ilk kullanan yayıncı, Discovery Inc oldu.

Ortak çalışmaya dayalı bu sistemi yüksek profilli, doğrudan tüketiciye görüntü akış hizmeti Food Network Kitchen için yapım omurgası olarak benimseyen Discovery, en az personelle birçok farklı yerden çok sayıda karmaşık canlı program sağlayabiliyor. Bu çözüm Discovery’nin canlı program yapımcılığı yaklaşımına yeni bir boyut kattı.

Eksiksiz dijital yemek ve aşçılık deneyimi sunan Food Network Kitchen, en iyi Food Network şefleri tarafından sunulan binlerce canlı ve isteğe bağlı görüntülü (VoD) kurslar, istendiği zaman izlenebilen öğretici görüntüler, binlerce tarif, mutfakla ilgili orijinal programlar ve Food Network’ün kütüphanesinden belli programlar içeriyor. Bu hizmetle bütünleşik olan Amazon Alexa sesli yardımcı, abonelere yemeklerini hazırlarken ellerini kullanmadan dolaşım sağlıyor. Aboneler Amazon, Peapod ve Instacart yoluyla malzeme siparişi de verebiliyorlar. 

Evertz DreamCatcher BRAVO Covid-19 pandemisinde ek avantajlar sağladı, çünkü esnekliği, kullanım kolaylığı ve ölçeklendirilebilirliği sayesinde Discovery sunucu ve yapımcı ekipleri karantinada olmalarına rağmen Food Network Kitchen uygulaması üzerinde canlı program akışı yapmaya devam edebildi. 

Evertz DreamCatcher BRAVO, görüntü/ses miski, dinamik grafikler, harici grafik yazılımları desteği, tekrar oynatımlar ve vurgulamalar gibi çok kameralı bir yapım için gereken tüm özellikleri sağlıyor.  Evertz DreamCatcher Playout üzerinde bir yazılım istemcisi olarak davranan ve DreamCatcher’ın patentli ağ mimarisinden yararlanan BRAVO, tüm girişlere erişebiliyor ve boyutu veya ölçeği ne olursa olsun her türlü yapımda kullanılabiliyor. Sezgisel dokunmatik kullanıcı yüzeyinde Evertz’in VUE teknolojisi var ve bir, iki veya üç operatör için düzenlenerek, bu operatörlere çok çeşitli yapım görevlerini yürütmek için gereksinim duydukları denetimleri sunuyor. 

Discovery, Evertz’in SDVN (Software Defined Video Networking) çözümleri tabanlı tesisinde SMPTE ST 2110 kurulumu için Evertz DreamCatcher ve BRAVO çözümlerini kullanıyor. Bunlar arasında MAGNUM (SDVN planlama ve denetimi), Evertz IPX128 10g/25G anahtarlı ağ bağlantıları, IP çoklu görüntüleyiciler, gerektiğinde evEDGE çevirici ve Discovery WAN (geniş alan ağı) yoluyla dağıtıma aktarmak için taban bant, IPTV H.264 ve JPEG XS gibi çoklu formatlara imkan veren 570ITXE var.  

Evertz ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.