Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Yeni ATEM Mini Pro ISO’yu Duyurdu
Blackmagic Design Yeni ATEM Mini Pro ISO’yu Duyurdu
20.09.2020 13:12

Blackmagic Design, tüm video girişlerinin kaydedilmesini sağlayarak, etkinliğin ardından canlı bir yapımın kurgulanmasına olanak veren 5 yayın akışlı yeni bir kayıt motoruna sahip, düşük fiyatlı yeni bir yapım switcher’i ATEM Mini Pro ISO’yu duyurdu. Bu, kullanıcıların tüm girişlerden temiz bir sinyal almasını ve daha sonra bunun, kurgu yazılımlarının çoklu kamera özelliklerini kullanarak kurgulanmasını mümkün kılıyor. ATEM Mini Pro ISO ayrıca; tüm ses dosyalarını, medya havuzu grafiklerini ve bir DaVinci Resolve proje dosyasını da kaydeder. Böylece, canlı bir yapım tek bir tıklamayla açılabilir ve kurgulanabilir.

ATEM Mini switcher’lar; internet üzerinden YouTube canlı yayını için profesyonel çok kameralı yapımlar ve Skype veya Zoom ile yenilikçi iş sunumları oluşturmayı kolaylaştırıyor. Sadece ATEM Mini’yi bağlayıp çok daha kaliteli görüntüler elde etmek için 4 adet yüksek kalite video kamera girişi arasında, canlı görüntü miksajı yapabilirsiniz. Veya PowerPoint slaytları ya da oyun konsolları için bir bilgisayar bağlayın. Dahili DVE, heyecan veren resim içinde resim efektleri oluşturmanıza imkan tanır. Bu da yorumlar için mükemmeldir.

Ayrıca, çok sayıda video efekti de var. Tüm ATEM Mini modellerinde, bir web-cam gibi çalışan USB çıkışı olduğu için internet yayını yapan herhangi bir yazılımı kullanabilmeniz mümkünken, ATEM Mini Pro; canlı internet yayını ve USB disklere kaydetme özelliklerini ekler. Ayrıca, projektörler için HDMI çıkışı var. Söyleşiler ve sunumlarda, iyi kalite masa üstü ve yaka mikrofonlarını kullanmanız için mikrofon girişleri bulunur.

ATEM Mini’nin hepsi bir arada kompakt tasarımı hem bir kontrol paneli hem de bağlantılar içerir. Ön panel; kaynakları, video efektleri ile geçişleri seçmek için kullanımı kolay butonlar içerir. ATEM Mini Pro modelinde; kameralar, program ve çoklu görüntü arasında video çıkışının değiştirilmesine izin veren çıkış seçim butonlarının yanı sıra, kayıt ve internetten canlı yayın kontrolü için de butonlar bulunur. Arka panelinde; kameralar veya bilgisayarlar için HDMI bağlantıları, ekstra mikrofon girişleri, internet kamera çıkışı için USB ve program videosu için bir HDMI “aux” çıkışı var.

ATEM Mini Pro ISO, 5 adede kadar H.264 video akışının ayrı ve gerçek zamanlı olarak kaydedilmesini ekliyor. Bu, tüm girişlerin ve canlı programın temiz bir sinyalidir. Bir DaVinci Resolve proje dosyası da kaydedildiği için; kurgulara düzeltmeler yapmak, çekimleri değiştirmek, sesin miksajını yeniden yapmak ve renk düzeltme eklemek için kullanıcılar canlı prodüksiyonlarını açabilir.

ATEM Mini Pro ISO modeli; tüm girişlerin temiz bir sinyali ve program kaydı dahil olmak üzere, 5 video akışını aynı anda kaydedebildiği için kullanıcıların, canlı etkinliklerini kurgulamalarına olanak veriyor. Kullanılan medya havuzu görüntüleri de video dosyalarıyla birlikte kaydedilir. Video dosyaları; senkronize zaman kodu ve kamera numaraları gibi metaveri etiketlerini de içerir. Programlarının yeni renk derecelendirmeleri, efektleri ve grafikleriyle yeniden kurgulandığını hayal edin. Ses kaynaklarının bile hepsi kaydedildiği için, kullanıcılar ses sinyallerinin miksajını profesyonelce yapabilirler.

ATEM Mini Pro modeli, internet yayın verilerinin USB flaş disklere doğrudan kaydını da destekler. Bu, kullanıcılar internetten yayınladıkları aynı AAC sesli H.264 dosyalarda çok uzun kayıtlara sahip oluyorlar demektir ve böylece, YouTube ve Vimeo gibi tüm çevrim içi video sitelerine doğrudan yükleme yapabiliyorlar. Bir USB dağıtıcı veya Blackmagic MultiDock ile kullanıldığında, ATEM Mini Pro birden fazla diski destekler.

4 HDMI girişinden her biri kendine özel video format çevirici içerir. Bunun anlamı, ATEM Mini’nin 1080p, 1080i ve 720p kaynakları, switcher’in video standardına otomatik olarak dönüştüreceğidir. HDMI çıkışı, gerçek bir “aux” çıkışıdır yani, her bir HDMI girişini veya program sinyalini bu çıkışa, kullanıcılar pürüzsüz bir şekilde anahtarlama işlemi yapabilirler. Kullanıcılar program/önizleme tarzı anahtarlamayı kullanıyorlarsa, HDMI çıkışı önizleme olarak seçilebilir veya ATEM Mini Pro modelinde, tam bir çoklu görüntü sergilemesi için seçilebilir.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.