Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Bulut Tabanlı Elastik Edgeware CDN Teknolojisiyle 5G Optimizasyonu
Bulut Tabanlı Elastik Edgeware CDN Teknolojisiyle 5G Optimizasyonu
21.10.2020 12:38

Edgeware’in bulut tabanlı elastik CDN (içerik dağıtım ağı) çözümü 4G ve 5G gibi mobil erişim altyapıları üzerinden yüksek kaliteli görüntü akışı uygulamalarına imkan veriyor. Çözümün bulut tabanlı elastikliği ve yazılım tanımlı ağ (SDN) tasarım ilkeleri mobil operatörlerine 5G’nin potansiyelinden tam olarak yararlanma gücü veriyor. Bu teknolojinin ölçeklendirilebilirliği ve deneyim kalitesini (QoE) iyileştirme yeteneğinden yararlanan mobil operatörleri, kablosuz ağlar üzerinden görüntü içeriği dağıtırken ağ sıkışıklığı gibi yaygın sorunların üstesinden gelebiliyorlar. 

Geçtiğimiz Mayıs’ta çıkan Edgeware’in elastik CDN çözümü, bulut kurulumlarının getirdiği gelişmiş görüntü akış yetenekleri taşıyor. Mobil operatörlere oturumları kolayca ölçeklendirme, kapasiteyi anında ayarlama, otomatik olarak özel amaçlı veya önceden tanımlanmış işletme ilkeleri temelinde akışlar ve ara bellek kaynaklar ekleyip çıkarma olanağı veriyor. 

Çözüm ayrı denetim ve veri düzlemleriyle bir veri merkezinde çalışan sanal bir yazılım olarak tasarlanıp kuruldu. Bu yaklaşım yapılandırma yönetimini ve akışların planlanmasını kolaylaştırarak, mobil operatörlere uç ve mobil uç bilişim (MEC) yetenekleriyle mimarilerini topolojiye ve coğrafyaya uyarlama imkanı veriyor. 

SDN tasarım ilkelerine bağlı elastik Edgeware CDN çözümü, şirketin dağıtım denetim platformu StreamPilot ile tamamlandığında gelişmiş yönlendirme işlevleri sağlayarak mobil işletmecilerin 5G’nin tüm potansiyelinden yararlanmalarını mümkün kılıyor. IHS Markit’in araştırmasına göre 5G kurulumları, mobil ağ trafiğindeki görüntü kullanımının payını 2015’teki %47’den, 2022 yılında %70’e çıkaracak. Mobil ağlar gittikçe daha sıkışık hale geldikçe, ayrıntılı olarak bit hızlarını şekillendirmek ve oturumları yönetmek, ağdan verimli yararlanma ve QoE optimizasyonu sağlıyor. PoP’ler ve internetteki içerik dağıtım ağları arasında yük dengeleyerek ve tepe kullanımları, erişimi ve yedekliği iyileştirmek için üçüncü tatarlara yük aktararak, mobil operatörleri Edgeware teknolojisini daha iyi, kaliteli ve uygun maliyetli 5G görüntü uygulamaları sağlamak için kullanabiliyorlar. 

Edgeware Ürün ve Teknoloji Yöneticisi Johan Bolin şöyle konuştu: “StreamPilot ile tamamlanan CDN hizmetimiz, 4G ve 5G görüntü dağıtımı için ideal bir çözüm yaratıyor. Son teknolojili tasarımı ve uçlardaki akıllı özellikleri mobil ağlara uygun olup, operatörlerin gerektiğinde akışların boyutlarını hızla değiştirmelerini sağlıyor. Sunulan çok ayrıntılı yönetim olanakları başka hiçbir erişim teknolojisinde yok, ama tipik olarak kapasite kısıtlamaları olan bir kablosuz ağda daha da güçlü hale geliyorlar.”

Edgeware hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 474 09 27 numaralı telefondan Orsatek’i arayabilirsiniz.