Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Portekizli NOWO OTT Hizmetleri İçin AWS Elemental’i Tercih Etti
Portekizli NOWO OTT Hizmetleri İçin AWS Elemental’i Tercih Etti
17.09.2017 11:31

Amazon Web Services, Portekizli telekomünikasyon firması NOWO’nun dijital kablo ve OTT görüntü hizmetleri veren birleşik bir yayın merkezini güçlendirmek için AWS Elemental görüntü işleme çözümlerini seçtiğini duyurdu. NOWO Portekiz’de bu yıl abonelik tabanlı OTT görüntü hizmetlerini AWS Elemental Live, AWS Elemental Server, canlı ve dosya tabanlı görüntü kod çevrimi yapan AWS Elemental Conductor yazılımı ile başlattı. 

NOWO Portekiz piyasasında OTT görüntü hizmetini set üstü alıcılar, web, iOS ve Android aygıtlar yoluyla erişilebilen 70 kanallık bir paketle başlattı ve yılın ilerleyen aylarında 30 kanal daha eklemeyi planlıyor. Yeni hizmet kapsamında canlı internet görüntü akışı, isteğe bağlı görüntü (VOD), Catch-up TV ve Start-over TV var. Çok yakında Cloud PVR hizmeti de verilecek.

Kurulu bir kablolu yayın hizmetine sahip NOWO, öncelik olarak yazılım tabanlı, birleşik bir yayın merkezi yaklaşımıyla kablo ve OTT görüntü işleme ve dağıtımını bütünleşik, uçtan uca bir iş akışında bir araya getirme yoluna gitti. 

NOWO yeni OTT altyapısının hizmete sokulması için Androme üst düzey TV yazılımları geliştirici ile VP Media Solutions sistem bütünleştiriciyi seçti. NOWO iş akışında AWS Elemental Live yazılımı uydudan ve yayın kaynaklarından gelen görüntü sinyallerini 70 kanalda çoklu uyarlamalı bit hızlı çıkışlara kodluyor. Elemental Conductor yazılımı sistem yedekleme ve kesintisiz hizmet dağıtımı için kodlayıcı kurulumunu yönetiyor. AWS Elemental Server yazılımı dosyaların NOWO’ya kod dönüşümlerini yaparak, televizyonlara, bilgisayarlara ve mobil aygıtlara dağıtım için isteğe bağlı varlıklarını yaratıyor. AWS Elemental çözümleri REST API’ler aracılığıyla Androme Nebula platformu ile kolayca bütünleşiyor. 

AWS Elemental ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.