Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sixième Son Stüdyoları Genelec ile “Yükseliyor”
Sixième Son Stüdyoları Genelec ile “Yükseliyor”
25.11.2020 12:27

Küresel ses marka ajansı Sixième Son’ın Fransa tesisleri, stüdyolarını Genelec Smart Active Monitor’lerle 5.1 kurulumuna yükseltti. Çeşitli formatlarda çalışmalarının kalitesinin oluşturduğu standartlar nedeniyle bu yükseltme gerekli bir adımdı. Endüstrideki uzman konumuyla Sixième Son ekibi her zaman en iyisini talep ediyor.

1995 yılında kurulan Sixième Son özellikle ses, müzik ve konuşma alanlarında markaların tanınırlığını güçlendiriyor ve müşteri deneyimlerini zenginleştiriyor. Çok yetenekli besteciler ve ses tasarımcılarında oluşan ekibiyle şirket, Krug, Samsung, Renault ve Coca Cola gibi küresel markalar dahil dört yüzden fazla müşteri için özel tasarım ses kimliği hazırladı. 

Sixième Son, hem uzun süreli kullanıcı hem de Genelec’in kendi ses kimliğinin arkasındaki şirket olarak Genelec ile yakın bir ilişki içerisinde. Bu nedenle ajans stüdyo monitörlerini güncellemeye karar verdiğinde sadece tek bir seçenek vardı. Sixième Son Uluslararası Strateji Direktörü Ella Duda şunları söyledi: “Donanımımız yüksek kaliteli olsa da, en son teknolojili monitörler gerektiren çok teknik istekler almıştık. Bize inanılmaz hizmet veren daha eski Genelec monitörler kullanıyorduk, bu nedenle yeni monitörlerimizi aynı markadan alamız sadece doğal bir seçimdi. Genelec gibi daime en iyi ses kalitesini arıyoruz, bu nedenle hangi markayla çalışacağımız konusunda herhangi bir şüphe duymadık.

Stüdyo 2.1 çözümden 5.1 ses düzenine LCR olarak üç adet 8341A koaksiyel üç yönlü monitör, surround ses için bir çift daha küçük 8331A koaksiyel model ve alçak frekanslar için bir de 7370A subwoofer’dan oluşan bir kurulumla geçmeye karar verdi. Stüdyo Menajeri Romain Morlat açıkladı: “Son teknolojili bir sisteme olan gereksinimin yükselmesinin ana nedeni, filmler için yayın mikslerine yönelik talepteki artış oldu. Böylece, seçtiğimiz “The Ones” koaksiyel modellerde görüldüğü gibi, teknik mükemmellikleri nedeniyle doğal olarak Genelec ürünlerine yöneldik. Ayrıca teknolojileri sesten ödün vermeden küçük boyutlu olduğu için monitörlerini kendi alanlarımıza kolayca bütünleştirebildik.

Proje başlarda hızlı ilerliyordu, ta ki 2020 yılında her projenin yüzleştiği sorunlar ortaya çıkana dek. Monitörler Fransa’ya tam da ülkenin ulusal çapta karantinaya girdiği zaman geldi. Morlat her şeyin yolunda gittiğinden emin olmak amacıyla yeni donanımı test edebilmek için özel izin aldı, ama halk sağlığı öncelikli oldu ve asıl kurulum Fransa karantinadan çıkana dek beklemek zorunda kaldı.

Ülke kendine gelmeye başlar başlamaz Morlat, Genelec GLM kalibrasyon yazılımının önemli bir rol oynadığı yeni sistemin kurulumu ve hizmete sokulması üzerinde çalışmaya başladı. “Hem stereo hem de çok kanallı formatlar için GLM yazılımının düzgün kurulum ve kalibrasyon için gerekli olduğunu gördük. Her şeyin optimize edildiğinden emin olduk.

Yeni çözümün kurulması ve insanların güvenli çalışma ortamlarına geri dönmeleriyle, Sixième Son ekibi yeni monitör kurulumuna hızla alıştı. Duda yorum yaptı: “Çok hızlı oldu. Frekans ve ses derinliği açılarından çözümün bize sunduğu mükemmellik inanılmaz.

Morlat ekledi: “Artık Genelec kurulumumuzla kısa süre önce tamamladığımız sanal gerçeklik (VR) evi turnesi gibi karmaşık projeler üzerinde çalışma şeklimizi geliştirebiliyor, aynı zamanda daha yaratıcı olabiliyoruz. Bonus olarak stüdyoda müşterilerimize sunduğumuz deneyimler, her zamankinden daha fazla çepeçevre sarmalayan (immersive), üç boyutlu bir etki yaratıyor. Artık her şeyi tamamen kendi içimizde yapabildiğimiz için, saran sesli miksler için dış kaynak kullanmamıza gerek yok. Bu bizim için harika bir duygu ve aşama.

Projeye de tamamen yansıdığı gibi, tüm ekip 5.1 kuruluma sahip olmaktan apaçık mutlu ve Sixième Son’ın gelişmeye devam etmesine katkıda bulunacağına inanıyor. Duda sözlerini tamamladı: “Stüdyolarımızda yeni monitörlerin olmasından çok mutlu ve minnettarız. Elbette her zaman iyi kaliteli malzemeler için çabalıyoruz, ama yeni Genelec monitörler bizi bir adım daha ileriye taşıdı.

Genelec ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 212 80 75 numaralı telefondan A+SF’yi arayabilirsiniz.