Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > The Way I See It Filminin Uzaktan Çekimleri İçin Pocket Cinema Camera 6K Kullanıldı
The Way I See It Filminin Uzaktan Çekimleri İçin Pocket Cinema Camera 6K Kullanıldı
25.11.2020 13:54

Blackmagic Design, “The Way I See It” adlı yeni belgesel filmin yapımcılarının, filmin ana konusu ve Beyaz Saray’ın eski baş fotoğrafçısı Pete Souza ile yapılan röportajı uzaktan kaydetmek için bir Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K dijital film kamera kullandığını açıkladı.

Dawn Porter’in yönetmenliğini yaptığı “The Way I See It” hem Reagan hem de Obama hükümetinin fotoğrafçılığını yapan Souza’nın hayatını ve eserlerini konu alıyor. 2020 Toronto Uluslararası Film Festivalinde ilk kez gösterime giren başarılı belgesel, Eylül 2020’de sinemalarda oynatılmaya başladı ve ilk televizyon yayını da Ekim 2020’de de MSNBC’de gerçekleşti.

2020 baharında COVID-19 pandemisinin baş göstermesiyle yapım durdurulmak zorunda kaldı, fakat Porter’e göre, yapımın durdurulması bir seçenek değildi. Filmin konusu ve 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleriyle alakalı olması sebebiyle, filmin yapımının aksamaması 2020 sonbaharında gösterime girmesi açısından önemliydi. Tek seçenek çekimleri uzaktan tamamlamaktı, dolayısıyla Porter ve görüntü yönetmeni Clair Popkin, geriye kalan röportajlarında kullanması için Souza’ya bir Pocket Cinema Camera 6K göndermeye karar verdiler.

Hikayenin içeriği Pete’nin fotoğrafları olduğu için, belli bir oranda sinematik kaliteyi muhafaza etmek çok önemliydi. Çekimlerin yaklaşık yüzde 75’i tamamlanmıştı ve geriye kalan röportaj görüntülerini her ne kadar farklı bir yöntemle çekmek zorunda kalsalar da diğer çekimlerle sorunsuz eşleşmelerine ihtiyaçları vardı.

Bunun bilincinde olarak Porter ve Popkin, röportajların tamamlanması için bir web kamera veya telefon kullanma seçeneğini hızla elediler. Blackmagic Design kameralarına daha önceki projelerinden dolayı aşina olan Popkin, kullanılabilirliği ve dinamik aralığı nedeniyle Pocket Cinema Camera 6K’yı kullanma fikrini sundu.

Pete ışıklandırmadan kendisi sorumlu olacağı için düzgün bir dinamik aralığa ve LOG gamma standardına sahip olmamız önemliydi,” diyen Popkin sözlerine şöyle devam etti: “Kullanılabilirlik de önemliydi, çünkü kurulumunu yapmak konusunda kendini rahat hissedeceği, yeterince basit bir kamera sistemi olması gerekiyordu, fakat aynı zamanda aradığımız sinematik görüntü kalitesini sağlayacak kadar da gelişmiş olması şarttı. Pocket Cinema Camera 6K tam da bunları sundu.

Souza çok başarılı bir fotoğrafçı olmasına rağmen, genelde dijital film kameralarıyla çalışmıyor. Bu yüzden, belgesel ekibi her şeyin mümkün olduğunca kolay kullanılabilir olmasına dikkat etti. Souza’ya gönderilmeden önce ekipmanın kurulması ve sterilize edilmesi için bir şirketle çalıştılar ve iş akışını açıklayan ve her şeyin birbiriyle nasıl çalıştığını gösteren laminasyonlu kartlar ilettiler.

Popkin şunları da ekledi: “Pocket Cinema Camera 6K ile birlikte Canon lenslerini kullanabilmek büyük bir avantajdı, çünkü fotoğraf çalışmalarında kendine ait çok sayıda Canon sistemi kullandığı için Pete bunlara aşinaydı. Bununla birlikte, çekimleri doğrudan SSD sürücülere kaydedebilmek son derece yararlıydı, çünkü işlemi kolaylaştırdı ve hata olasılığını en aza indirdi. Pete, sürücülerden birinin içeriğini kolayca bir diğerine sürükleyip bırakabildi ve bize iletebildi. Bu da çekimlerin teslimatı için güzel bir özellikti.

Pocket Cinema Camera 6K başka şekilde sahip olamayacağımız uzaktan çekim imkanlarını bize sundu,” diyen Porter, sözlerini şöyle tamamladı: “Her ne kadar fiziksel anlamda orada olamasak da yapım programını aksatmadan filmi tamamlamamız için ihtiyacımız olan çekimleri yapmak üzere çalışmalarımızı adapte edebildik.” 

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.