Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Game Creek Video, Mobil Üniteleri İçin Riedel’in MediorNetFusioN IP Ağ Geçitlerini Seçti
Game Creek Video, Mobil Üniteleri İçin Riedel’in MediorNetFusioN IP Ağ Geçitlerini Seçti
25.11.2020 13:57

Gelişmiş mobil televizyon yapım tesisleri firması Game Creek Video, yayın tırları arası bağlantı için Riedel’in ultra yoğun IP ağ geçit çözümlerini kurduğu beş yeni mobil araçtan dördünü tamamlayıp hizmete soktu. Riedel’in bağımsız çalışan MediorNetFusioN IP çeviricileri, tümü son teknolojili 4K/HDR yapımcılığı temsil eden beş mobil yapım sisteminde bağımsız çalışan MediorNetFusioN IP çeviricileri tamamen SMPTE ST 2110 tabanlı sinyal işlemeyi destekliyor. 

Beş yeni Game Creek mobil tesisinin tamamı 16 metreye genişletilebilen sistemler ve tamamen uzaktan kumandalı bir IP tesisi tek bir tıra sığdırarak olay yerinde destek için ikincil bir B ünitesine olan gereksinimi ortadan kaldırarak, mobil yapımcılıkta önemli bir yenilikçiliğe imza atıyorlar. Riedel IP altyapılı ilk iki Game Creek Video mobil tesisi olan Bravo ile Columbia 2019 sonlarında, Gridiron A, Gridiron B ve Celtic ise bu yılın başlarında hizmete başladı. 

Bravo ile Gridiron FOX Sports’un NFL ve kolej futbol yayınlarına ayrılmışken, CBS Sports Columbia ve Celtic’i kendi NFL ve kolej basketbol yayınları için kullanıyor. Halen geliştirilmekte olan Gotham ise MSG Networks’ün New York Rangers hokey ve New York basketbol maçlarının yayınlarında kullanılacak. 

Her tıra kurulan 16 adet yüksek yoğunluklu Riedel MediorNetFusioN 6 ağ geçidi ve iki adet 2 RU MediorNet MBR 18 kasa birlikte çalışarak, Game Creek Video T2T olarak bilinen bir çift tırdan tıra bağlantı yaratıyor ve her biri 32x32 optik görüntü hattını destekliyor. Riedel donanımı 128 adet fiber kablo telini sadece sekize indirerek, her yapımı basitleştiriyor ve hata noktalarını azaltıyor. 

MediorNet tabanlı T2T arabirimi, yeni tırlar ile Game Creek Video’nun eski SDI taban bant sistemleri arasında kesintisiz, satıcı firmaya bağımlı olmayan bağlantı yaratarak, SDI sinyalleri bakır elektrik kablodan optik fiber eve yine tam tersine çevirme gereğini ortadan kaldırıyor. 25 Gigabit Ethernet arabirimi kullanılan FusioN ağ geçitleri, sinyalleri SMPTE ST 2110 ağı üzerinde taşıyabiliyor ve ardından taban bant bir tırdaki eski donanıma CWDM dalga boylu SDI olarak çıkışını yapıyor.  

Riedel ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.