Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sachtler flowtech75 Tripod ile Sınır Gökyüzü
Sachtler flowtech75 Tripod ile Sınır Gökyüzü
21.12.2020 10:05

Serbest çalışan fotoğrafçı ve kameraman Uroş Podlogar macera ve öykü anlatımı tutkusu nedeniyle, sıklıkla aşırı ve uzak yerlere olmak üzere tüm dünyaya seyahat ediyor. Everest ve Fuji dağlarının karla kaplı zirvelerinden Güney Afrika’nın ovalarına ve Vietnam’ın kayalık kıyılarına kadar giden Uroş, Sony, DJI, Toyota, Bell gibi müşterileri için nefes kesici manzaralar yakaladı.

Karadağ Ordusu tarafından yeni bir helikopter filosunun teslimini belgelemek için görevlendirilen Uroş, zamana karşı yarışarak en geniş kapsamlı çekimler yakalayabilmek için yeni aktiv8 hidrolik kamera kafası ve bir Syrp Magic Carpet kızak ile birlikte Sachtler flowtech75 tripod kullanmayı tercih etti. Tripoddan kızağa saniyeler içinde geçen Uroş, helikopterleri uçarken yakalamak için pürüzsüz pan hareketleri eşliğinde son derece alçak açılardan yüksek çekimlere geçebildi. 

Çekilecek geniş bir havaalanına ve kısa zamana sahip Uroş, aktiv8 flowtech75 sisteminin hafifliğinden ve çalışma hızından memnun. “Helikopterlerle çalışırken bir anı yakalamak için ikinci bir şansınız yok. Her şey çok hızlı hareket ediyor ve olanları tekrar etmeye zamanınız yok, çünkü helikopter uçurmak çok pahalı. Kısa bir süre içerisinde çekebildiğim kadar farklı çekim yapmam gerekiyordu. Alçak açılardan çekim yapmayı çok seviyorum ve aktiv bunu kolaylaştırıyor, küre kelepçesi olmadan tripodu yere kadar alçaltabiliyorum veya tripoddan çıkarıp birkaç saniyede kızağın üzerine takabiliyorum. Çekimler sırasında daha esnek çalışmama imkân veriyor ve tripoddan kızağa geçerken hiç zaman kaybetmiyorum.

Önemli sahneleri yakalamak için sadece tek bir şansa sahip olan Uroş, mükemmel çekimleri yakalayabilmek için aktiv sisteminin hızına ve hassasiyetine güveniyor. “Helikopterler kalkarken kızaktan alçak açılı bir çekim yapabiliyor, ardından helikopter geçip giderken pürüzsüz bir pan hareketiyle çekim için Sony FX9 kameramı tripodun üzerine monte edebiliyorum. Bir helikopteri yerden çekerken büyük bir 100-400mm lens kullanıyorum, fakat ağır bir lensle bile SpeedSwap ile kızaktan tripoda kolayca geçebiliyorum ve helikopterden gözümü ayırmadan SpeedLevel ile kameranın yüksekliğini çabucak ayarlayarak hiçbir olayı kaçırmıyorum.

Uroş’a zaman kazandıran diğer bir özellik, aydınlatmalı PrismBubble oldu. “Tripod en yüksek konumdayken aşağıdan bakarak kamera yüksekliğini ayarlamak harika; diğer hidrolik kamera hareket kafalarıyla seviyeyi sadece yukarından kontrol edebiliyorsunuz, ama aktiv yandan da seviyeyi gösteriyor. Veya biriyle söyleşi yaparken tripodu göz seviyesine yükseltebiliyor ve kameranın arkasından çekimin doğru seviyede mi olduğu nu kontrol edebiliyorsunuz, bu çok zaman kazandırıyor.

Takım listesinde dünyanın en hızlı tripodu ve çabuk hareket için tasarlanan hidrolik kamera hareket kafası olan Uroş, bir sonraki projesi için Fransa’dan İsviçre’ye seyahat ederek, uçak üreticisi Cessna için jet çekimleri yapacak. 

Sachtler ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.