Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic Design Davinci Resolve 17’yi Tanıttı
Blackmagic Design Davinci Resolve 17’yi Tanıttı
21.12.2020 10:50

Blackmagic Design; HDR derecelendirme araçları, yeni tasarım ana renk kontrolleri, Fairlight Audio Core ve 2.000 gerçek zamanlı ses kanalı desteği ile yeni nesil Fairlight ses motorunun yanında, yeni tasarım bir denetleyici, yeni bin sınıflandırma ve metaveri klip görünümleri gibi editörlerin zamandan kazanmalarını sağlayacak düzinelerce başka aracın dahil olduğu 300’den fazla yeni özellik ve geliştirmeyi içeren, büyük bir yeni sürüm DaVinci Resolve 17’yi tanıttı.

100 adedi bulan yeni özellik ve 200 kadar yeni geliştirmeyle DaVinci Resolve 17 önemli bir yeni sürüm. Color sayfası yeni HDR derecelendirme araçları, yeniden tasarlanmış ana kontroller, yapay zeka tabanlı magic mask özelliği ve daha fazlasını sunuyor. Fairlight, kullanıcıların daha hızlı çalışabilmesi için fare ve klavye düzenleme seçim araçlarının yanında, yeni nesil ses motoru olan Fairlight Audio Core ve 2.000 adede kadar ses kanalını destekleyen sinyal yönlendirme yapısı FlexBus özelliklerini güncelliyor. Kurgu uzmanları; bin ayırıcıları olan bir metaveri klaket görünümü, ses düzeltme için yakınlaştırılmış dalga şekilleri, akıllı yeniden çerçeveleme, birleşik bir denetleyici ve düzinelerce başka zaman kazandıran araca sahip olurlar. Bunlara ek olarak, Fusion ile oluşturulan kompozisyonlar artık ‘edit’ veya ‘cut’ sayfalarında bir efekt, yazı ve geçiş olarak kullanılabilir.

DaVinci Resolve 17, renk uzmanları için harika, yeni yaratıcı araçlar içeriyor. Power Window çizimi geliştirildi, yeni bölünmüş ekran silme geçişi seçenekleri eklendi, ek bir ‘Sat vs Lum’ eğrisi ilave edildi, skoplar geliştirildi, 17 noktalı 3D LUT’lar için destek ve bunlara benzer birçok özellik eklendi.

HDR renk derecelendirme paleti, belirli ton aralıkları için özel eğimli yeni renk tekerleri oluşturmaya olanak vererek kullanıcıların hassas düzeltmeler yapmaları için daha fazla yaratıcı kontrol sunuyor. Bu tekerler her bölge için pozlama ve doygunluk kontrolleri içeriyor. Renk alanına karşı duyarlı olduklarından, kullanıcılar algısal olarak tutarlı sonuçlar elde eder.

Hedeflenmiş düzeltmeler için kişileri seçmek ve takip etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Magic mask isimli sihirli maske özelliği, bir kişinin tüm vücudu veya yüzü ya da kolu gibi belirli yerler için maskeler oluşturmak üzere DaVinci Neural Engine’yi kullanır. Matte geliştirme araçları, fırça darbeleri ilave etme veya çıkarma imkanı ve otomatik takip özelliği sunar.

DaVinci geniş gam ve DaVinci ara renk alanı, yerleşik olarak çalışan evrensel bir renk alanı sunan, timeline renk alanı ve gamma ayarlarıdır. Kameraların yakalayabileceğinden ya da BT.2020 renk aralığından hatta ACES AP1 renk kodlama sisteminden bile daha büyüktür. Kullanıcılar asla görüntü verilerinde kayba uğramaz, görüntünün nereden geldiği fark etmez.

DaVinci Resolve 17, Fairlight için bugüne kadar yapılan en büyük güncellemedir ve ses post prodüksiyonunda onu dünyanın en hızlı ve en yüksek kaliteli çözümü haline getiren yeni özellik, araç ve temel geliştirmelerle doludur.

Yeni klavye kısayollarıyla ses düzenleme seçim modu, daha önce Fairlight Audio Editor’da mümkün olan fonksiyonları etkinleştirir. Bu içeriğe duyarlı araçlar, ses düzenlemeyi son derece hızlandırır. Kullanıcılar Fairlight’e yeni geçiyorsa, bu sezgisel ve tanıdık araçlar hızlı bir şekilde çalışmaya başlamalarını sağlar.

Fairlight Audio Core, isteğe bağlı Fairlight Audio Accelerator kartının yanı sıra, tüm CPU çekirdeklerini ve iş parçacıklarını kullanarak iş akışını akıllıca yöneten düşük gecikmeli, yeni nesil ses motorudur. Tek bir sistemde, her birinde gerçek zamanlı EQ, dinamikler ve 6 adet eklenti bulunan 2.000 adede kadar kanal sunuyor.

FlexBus sabit bus’lar yerine, 26 kanal genişliğinde çok amaçlı bus’lar kullanan esnek bir bus mimarisidir. Kullanıcılar, devasa bir seans oluşturmak üzere, ihtiyaçları olduğu sayıda art arda sıralı katmanlar dahilinde kanalları bus’lara, bus’ları kanallara ve bus’ları bus’lara yönlendirebilirler. Hiçbir kısıtlama olmadan istediğinizi istediğinize yönlendirin.

Fairlight Audio Core ve FlexBus, tek bir sistemde binlerce kanallı büyük projeleri mümkün kılar. Bu önceden, bağımlı bilgisayarların ana bir sistemle sekronize edilmesini gerektiriyordu. Ayrıca DaVinci Resolve’nin çok kullanıcılı ortak çalışma özelliği, projenin bütünü üzerinde birden fazla ses editörünün aynı anda çalışmasını mümkün kılar.

Artık, kullanıcılar 16:9 HD veya Ultra HD’de kurgu yapabilir ve Instagram ve başka uygulamalarda paylaşmak üzere hızlıca kare veya dikey versiyonlarını oluşturabilirler. DaVinci Neural Engine, yüzleri otomatik olarak saptar ve onları çerçevenin içinde yeniden konumlandırır, böylece kullanıcıların bunu manuel olarak yapmasına gerek kalmaz.

Kullanıcılar, sistem performansını önemli ölçüde geliştiren ve projeleri taşınabilir hale getiren, yönetimi kolay, bağımsız proxy medyalar oluşturabilir. Bu proxy’ler 1/16 çözünürlük kadar küçük olabilirler ve H.264, H.265, ProRes veya DNxHR formatlarında saklanabilirler. Üçüncü parti araçlar tarafından dahili veya harici olarak da oluşturulabilirler.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.