Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ARRI SRH-360 ve SRH-3 Kamera Sabitleme Sistemi Yükseltmeleri
ARRI SRH-360 ve SRH-3 Kamera Sabitleme Sistemi Yükseltmeleri
21.12.2020 15:19

ARRI kamera sabitleme sistemleri serisine Stabilized Remote Head SRH-360 ürününü ekledi. 

Önceki modeli SRH-3 gibi, ARRI’nin yeni üç eksenli, hiç sarsılmayan uzaktan kumandalı kamera kafası SRH-360, 30 kilograma kadar büyük boy kameralarla istenen yere götürülebiliyor. Sette, stüdyoda veya bir etkinlikte, akıllı ve uyarlanabilen SRH-3 ve SRH-360 kafalar, DRW-1, DEH-1 gibi dijital denetleyicilerle ve Master Grip’lerle arkalarında ARRI teknolojisinin gücüne sahipler.

SRH-360 kafada yapılan önemli bir değişiklik, pan eksenleri işlevi. Yeni bir kayar halkanın kafaya pan eksenleri üzerinde sınırsın dönmeye izin vermesi, birçok müşterinin istediği bir özellik. Bu arada pan motorunun momenti %50 arttırıldığı için, yüksek hızlı kamera hareketleriyle çekim yaparken güçlü merkezkaç kuvvetlerini telafi etmeye imkân veriyor. Bu da SRH-360 kamera kafasını aksiyon, akrobasi, araç çalışmaları, sporlar ve canlı müzik performansları gibi dinamik ortamlar için daha da esnek hale getiriyor. 

ARRI Kamera Sabitleme Sistemleri Ürün Müdürü Curt Schaller yorum yaptı: “Bir kayma halkası ile daha güçlü pan motoru ekleyip pan eksenlerinin potansiyelini açığa çıkarmak, görüntü yönetmenine ve kameramana daha önce mümkün olmayan hareketler ve kadrajlar yaratma özgürlüğü veriyor.

SRH-3 sahipleri yeni kayma halkası pan eksen modülüyle SRH-360’ın işlevlerine yükseltebiliyorlar. Bölgesel ARRI satış büroları bu yükseltmenin tüm ayrıntılarını sağlıyor.

SRH-360 ve yükseltilen SRH-3, zenginleştirilen pan özelliklerine rağmen hala küçük, güçlü ve hafif kafalar. Kendi ağırlıklarının üç katından fazla yük taşıma kapasiteleri, piyasadaki en iyi ağırlık/yük oranını sunuyor. Arazi ne kadar engebeli olursa olsun, kamera ne kadar hızlı hareket ederse etsin, son derece sarsıntısız görüntüler sağlayabiliyorlar. 

Kafa, kamera ve lensin LBUS tabanlı kontrolü, ARRI sabitleyici uzaktan kumandalı kafaları kolay kullanımlı ve hem sinema hem de yayın uygulamalarına uygun hale getiriyor. Modülerlik, SRH-360 ve SRH-3 kafaların diğer bir üstün özelliği. ARRI aksesuarlarından DRW-1, DEH-1, Master Grip, OCU-1, cforce motorlar, tüm SAM plakaları, özel RMB, UMA ve ARS desteklerle uyumlular. ARRI LCUBE CUB 2 yoluyla Canon ve Fujinon yayın lensleriyle de kullanılabiliyorlar. 

SRH-360 çeşitli joystick yapılandırmalarıyla alınabiliyor. Dahası, ne SRH-360 ne de SRH-3 kafada radyo modülü yok; ama bunun yerine bölgesel radyo yönetmeliklerinin yaratabileceği sorunlardan kaçınmak için yeni harici radyo modülleri ERM-2400 (2.4 GHz) ve ERM-900 (900 MHz) ile kullanılabiliyorlar. 

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.