Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > EditShare FLOW Panel for DaVinci Resolve Studio ile Geniş Medya Ekosistemi ve Uzaktan Proxy Kurgu
EditShare FLOW Panel for DaVinci Resolve Studio ile Geniş Medya Ekosistemi ve Uzaktan Proxy Kurgu
21.12.2020 16:22

Medya yaratım ve yönetimine yönelik işbirliği, güvenlik ve akıllı bellek çözümleri konusunda uzman EditShare, FLOW Panel for DaVinci Resolve Studio ile binlerce kullanıcıya daha geniş bir medya ekosistemine bağlantı imkânı veriyor. Öykü anlatımını kolaylaştırmak için tasarlanan FLOW, tesis içi ve bulut tabanlı katmanlı bellek deposu ortamları üzerindeki medya varlıklarını ve iş akışlarını yönetiyor. FLOW’un açık API’siyle (uygulama program arabirimi) geliştirilen bütünleşik FLOW paneli, DaVinci Resolve kullanıcılarına varlıklara ve ilgili üstverilere giden bir yol sağlıyor. Kullanımı kolay yapım araçları, kesintisiz proxy kurgu, gözden geçirme ve onaylama gibi uzaktan çalışılan iş akışlarını kolaylaştırıyor. 

EditShare Ürün İdaresi Başkan Yardımcısı Sunil Mudholkar şunları söyledi: “Ortak müşterilerimizin çalıştıkları araçlarda özgürlük ve esnekliğe ihtiyaçları var, ve bu yapımlarını ve işletmelerini yürütmek için gerek duydukları iş akışları için de geçerli. EditShare ile Blackmagic Design en iyi öykü anlatım deneyimini sağlamak amacıyla yenilikçi teknolojimizi geliştirme ve tedarik süreçlerimizin ön safında müşteri gereksinimlerini düzenleme yönünde ortak bir hedefe sahipler. Birçok müşterimiz her gün DaVinci Resolve’un inanılmaz yaratıcı araç setinden yararlanıyor. Yeni FLOW paneliyle ortak müşterilerimiz artık konumları neresi olursa olsun içerikleri kolayca bulmalarını ve diğer ekip üyeleriyle ortak çalışmalarını sağlayan akıllı araçlarla kayıttan dağıtıma kadar tüm yapım varlıklarına kesintisiz ve güvenli bağlantı elde ediyorlar.

FLOW Panel for DaVinci Resolve Studio sayesinde kurgu uzmanları, renk uzmanları, VFX sanatçıları ve ses miks uzmanları kendi yerel bağlantılı belleklerinin ötesine geçip, çok sayıda bellek havuzu ve arşiv üzerinde görüntü ve ses varlıklarının proxy ve yüksek çözünürlüklü sürümlerini arayabiliyor, tarayabiliyor ve erişebiliyorlar. FLOW’un hızlı yapım araçları varlıkları hızla klasörler içerisinde düzenlemek için kullanılabiliyor. Kullanıcılar tek tıklamayla klip, alt klip, dizi işaretçisi gibi varlıkları DaVinci Resolve Studio içerisine alabiliyorlar. FLOW doğrudan DaVinci Resolve Studio sepetine ve timeline üzerine zengin üstveri ve içerikler sağlıyor. Kullanıcılar tek tıklamayla DaVinci Resolve Studio’dan varlıkları FLOW içerisine yükleyerek, tüm operasyon üzerinde gözden geçirmeyi ve onayı kolaylaştırıyor.

IDC Dijital Deneyim Yönetimi Araştırma Müdürü Jacob Groshek yorum yaptı: “EditShare’in açık platformlar geliştirme ve uzaktan işbirliği iş akışları geliştirme üzerinde yoğunlaşması, prodüksiyon ve post prodüksiyon şirketlerinin COVID-19 pandemisi ve ötesine karşı yeni uzaktan çalışma modelleri benimsemelerine yardımcı oluyor. Müşterilerin yaptıkları yatırımın geri dönmesine yardımcı olan kullanıcı deneyimlerini zenginleştiren yenilikçi yollar aramaya ve içerik tedarik zincirini geliştirmeye devam ediyorlar.

Uzaktan çalışılan her türlü senaryo için ideal FLOW Panel for DaVinci Resolve Studio sayesinde kullanıcılar indirerek, VPN üzerinden akış yaparak veya merkezi bir paylaşımlı bellekten oynatarak proxy’lerle kurgu yapabiliyorlar. Bu dinamik proxy iş akışı, H.264/MP4. Gibi çok verimli kodeklerin hafif karakteristiklerinden yararlanıyor. FLOW proxy’leri üretiyor ve yüksek ve düşük çözünürlüklü dosyalar arasındaki ilişkileri takip ediyor. DaVinci Resolve Studio’daki bir menü düğmesi sayesinde kullanıcılar orijinal ile proxy arasında kesintisiz geçiş yapabiliyor, kurgu sırasında orijinal çekimleri istedikleri zaman kontrol edebiliyorlar. Her iki tip dosyalara da DaVinci Resolve Studio hep kullanılabildiği ve erişilebildiği için; renk derecelendirme, efekt yaratma ve onaylama işleri çok kolaylaşıyor.

EditShare ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 283 54 39 numaralı telefondan Bilgipark’ı arayabilirsiniz.